"Manchester City i PSG trebaju biti izbačeni iz Lige prvaka"
(Foto: EPA)

Prvi čovjek La Lige bez dileme

"Manchester City i PSG trebaju biti izbačeni iz Lige prvaka"

M. Šljivak

Manchester City i PSG iz godine u godinu imaju ogromnih problema sa financijskim fair playom.

Zbog ogromnih ulaganja arapskih vlasnika, ovi timovi su pod velikom pažnjom Evropske fudbaleske federacije (UEFA), a nisu posebno ni omiljeni u svijetu fudbala.

UEFA konstantno prijeti izbacivanjem ovih klubova iz Evrope, ali oba tima su se do sada bez većih problema izvlačila i od sankcija nije bilo nošta.

Predsjednik španske La Lige Javier Tebas smatra da UEFA treba konačno 'prelomiti' i oba tima izbaciti iz evropskih takmičenja.

"To su klubovi koji ne mare za prihode, dovode igrače koje žele, jer prihodi im stižu od država. To dovodi druge timove u tešku ekonomsku situaciju i remeti balans cijele strukture fudbala u Evropi", rekao je Tebas, te je nastavio:

"To više nije sport. Klubovi su postali igračke kojim se određene države igraju kao djeca. Kada se djeca igraju sa drugom djecom, upropastite kompletan sistem", ističe Tebas.

Njegov zaklučak je na kraju sasvim jasan...

"Zbog ovih klubova i klubovi žele napraviti Superligu kako bi došli do velikog novca. Vjerujem da bi ih trebalo sankcionisati", istakao je Tebas.

Podsjetimo, predloženu Superligu su odbili Englezi, Francuzi i Nijemci i oni ne žele da evropski fudbal postane skup samo bogatih ekipa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Stvarno mi idu na K ovi “veliki” klubovi koji su godinama pljačkali sve sto se moglo .. sada kad su se pojavili neki drugi timovi koji im mogu parirati odjednom “nije fer”.... Real Madrid koji je “ima prihode od državne banke godinama” rušio je transfer rekorde iz godine u godinu .... oni su 2000 dali vise para za Figa nego City 10 godina kasnije za aguera... nebih ni da spominjem zidana, kaku, Ronalda, balea... braća na drugu ruku Suareza, dembelea, Ronaldinha, neymara Itd Itd... fakat bas mi je zao sto ima neko ko će pokupiti nadolazeće zvijezde poput Mbapea a da to nije Real ili barca
0 1
Mase007
Dobro receno. Tih klubova nigdje nema u vrhu prihoda po sezoni, a konstantno trose po 300,400 miliona za transfere
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi