Haaland nije dovoljan: Guardiola troši 127 miliona na još jedno pojačanje
Foto: Instagram

Želi ofanzivca

Haaland nije dovoljan: Guardiola troši 127 miliona na još jedno pojačanje

E. Ganibegović

Manchester City napravio je jedan od najvećih transfera ovog ljeta, na Etihad je doveo Erlinga Haalanda. 

Momčad koju vodi Pep Guardiola stručnjaci smatraju glavnim favoritom za osvajanje trofeja Premier lige i sljedeće sezone, no unatoč tome Englezi ne žele prestati poboljšavati svoju momčad.

Građani su blizu razlaza s dvojicom napadača, Gabrielom Jesusom, koji je u naprednim pregovorima s Arsenalom, te Raheemom Sterlingom koji je na Chelseajevom spisku želja, a Pep Guardiola želi se pobrinuti da njegova momčad ne ostane nepokrivena u ofanzivi. 

Tako je španski stručnjak uperio prst u Joaa Felixa, mladog portugalskog napadača Atletico Madrida, kojeg klub s Wande Metropolitano više, čini se, ne smatra nedodirljivim.

U tom smislu, Manchester City bi mogao dati prijedlog i pomoći Atletico Madridu da nadoknadi ogromnu investiciju u Portugalca, za koju je Benfici 2019. platio ni manje ni više nego 127 miliona eura i to je minimalan iznos koji bi City ponudio Jorgandžijama. 

Joao Felix je prošle sezone za španski tim nastupio u 34 utakmice i zabio 16 golova, no čini se da Diego Simeone ne smatra Portugalca prikladnim za njegov stil igre i ne protivi se njegovom odlasku.

Podsjetimo, na listi Guardiolinih želja je i golman Arminije Stefan Ortega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Stefanu Ortegi ugovor s Arminijom Bielefeld istječe 30. juna 2022. i kao slobodan igrač mogao bit stići na Etihad nakon što je njegov tim ispao u Bundesligu 2.

Ortega će biti zamjena za Brazilca Edersona u Manchester Cityju. “Građani” riskiraju da ostanu bez rezerve na poziciji golmana, s obzirom na to da Scott Carson i Zack Steffen žele otići iz kluba.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
bukvalno je zabio 10 golova i 6 asistencija hahaha kakvo je ovo dodavanje asistencija u golove
1 0
axel42
Ja neznam stvarno šta ovi Englezi rade od ovog fudbala i zašto Uefa, Fifa nereagira. Ovo je sramota. Čuj 127 mil za ovog? Danas svaki igrač zbog tačno ovih Engleza vrijedi 100 miliona, ljudi nabili cijene a Uefa samo šuti. A znaju izmišljati neka nova pravila non stop.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi