Primio 59 golova, ispao u drugu ligu, a sada ga dovodi Manchester City

Želja Pepa Guardiole

Primio 59 golova, ispao u drugu ligu, a sada ga dovodi Manchester City

E. Ganibegović

Manchester City uskoro bi mogao ozvaničiti pomalo iznenađujući transfer.

Njemački 29-godišnji golman Stefan Ortega iz Arminije Bielefeld, u naprednim je pregovorima s Manchester Cityjem, navode njemački mediji Kicker i Bild.

Stefanu Ortegi ugovor s Arminijom Bielefeld istječe 30. juna 2022. i kao slobodan igrač mogao bit stići na Etihad nakon što je njegov tim ispao u Bundesligu 2.

U sezoni 2021/2022., Stefan Ortega je za njemačku momčad primio 59 golova u 35 utakmica.

Stefan Ortega bio je četvrta opcija za njemačkog reprezentativnogolmana, uvršten na prišireni spisak igrača za EURO 2020, nakon Manuela Neura, Kevina Trappa i Bernda Lena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ortega će biti zamjena za Brazilca Edersona u Manchester Cityju. “Građani” riskiraju da ostanu bez rezerve na poziciji golmana, s obzirom na to da Scott Carson i Zack Steffen žele otići iz kluba.

Podsjetimo, novo izdanje engleskog fudbalskog prvenstva počet će u petak, 5. augusta, utakmicom Crystal Palace - Arsenal.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Moga je primit i 100 ne znaci da je do njega
6 0
MaDaj
da pogledamo % obrana najboljih golmana prosle sezone ... Alisson 69.6%, Ederson 66.1%, ter Stegen 70.3%, Courtois 78.1%, Neuer 71.6%, Stefan Ortega 73.3%... Dakle sto se golmana tice SUPER rezerva mada ocekujem da ce se cak boriti za prvu postavu (zavisno od dodavanje itd)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti