Manchester City korak bliže tituli

Savladan i Tottenham

Manchester City korak bliže tituli

Nedavne poteškoće sa kojima se suočio Manchester City nisu ostavile traga na tim Pepa Guardiole. Nakon tri vezana poraza Građani su večeras u Londonu savladali Tottenham u okviru 33. kola Premiershipa i pokazali zašto su broj jedan u Engleskoj.

Kao što se i očekivalo, Manchester City je preuzeo kontrolu lopte od samog početka i imao je inicijativu, a do prednosti Građani su došli u 22. minuti. Prednost Manchester Cityju je donio Gabriel Jesus kojem je prethodno asistirao Kompany, da bi samo tri minute kasnije Gundogan s bijele tačke povisio na 2:0.

Nadu Pijetlovima je u 42. minuti dao Eriksen, kada je smanjio prednost Manchester Cityja, ali je to bilo sve što je uradila Pochettinova četa u večerašnjem meču. 

Građani su dominirali i u drugom dijelu. Prijetili su Jesus, Sterling, De Bruyne, a na novi pogodak se čekalo do 72. minute. Konačnih 3:1 za Manchester City je postavio Sterling.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City nakon ovog trijumfa zauzima prvo mjesto sa čak 87 osvojenih bodova. Za ovjeru titule Građanima su potrebna još tri boda u narednih pet susreta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti