Manchester City kreće u odbranu titule

Počinje nova sezona engleske Premier lige

Manchester City kreće u odbranu titule

Sutra će utakmicama prvog kola početi nova sezona engleske Premier lige. Nakon nevjerovatne završnice ovog šampionata prošle sezone, te golova u zadnjim sekundama koji su odlučivali o osvajaču trofeja prvaka, o ispadanju ili ostajanju u ligi, nadamo se da će nam i sezona 2012/2013 donijeti barem približna uzbuđenja

U Engleskoj se smatra da borba za vrh, odnosno titulu prvaka zemlje te za mjesta koja vode u evropska takmičenja nikada nije bila neizvjesnija. Ekipe su se pojačavale većinom provjerenim imenima, a u zadnjih nekoliko dana stvari su dosegle vrhunac prelaskom Robina van Persija iz Arsenala u Manchester United.

 

Najveći konkurenti za sami vrh naravno će biti manchesterski timovi, United i City uz londonske Chelsea i Arsenal te naravno Liverpool. Uz njih tu su i Tottenham, Newcastle te Everton koji uvijek mogu da iznenade te da svima pomrse račune.

 

Prvak Engleske, Manchester City se u ovom prelaznom roku nije mnogo pojačavao te je u svoje redove doveo samo mladog Jacka Rodwella iz Evertona. Ipak, ne treba zaboraviti kakvu momčad na raspolaganju ima Roberto Mancini - nevjerovatan vezni red na čelu sa Yaya Toureom, te napad iz snova, Balotelli, Aguero, Tevez i Džeko. Naravno, nadamo se da će naš reprezentativac, dobijati veću minutažu nego što je to bio slučaj protekle sezone.

 

Crveni đavoli žele da vrate trofej prvaka Engleske na Old Trafford te su se potrudili da osvježe ekipu. United je u svoje redove doveo Shinjija Kagawu, mladog Nicka Powella te vjerovatno najveću bombu ovog prelaznog roka, Holanđanina, Robina van Persija koji će činiti zaista zastrašujući napadački tandem sa Rooneyem.

 

Aktuelni prvak Evrope, Chelsea je napravio sjajan posao dovođenjem mladog Brazilca, Oscara, Edena Hazarda te Marka Marina. Plavci će zasigurno htjeti da se nakon pomalo razočaravajuće protekle sezone u Premiershipu vrate u sami vrh.

 

Ekipa Arsenala je ostala bez svog najboljeg igrača u prošloj sezoni Robina van Persija, ali se potrudila da nadoknadi taj gubitak dovođenjem Oliviera Girouda iz Montpelliera i Lukasa Podolskog iz Kolna u napadu te Santija Cazorle iz Malage u veznom redu. Naravno kada se prisjetimo kakve igrače Arsenal ima u Mikelu Arteti, Thomasu Vermalenu, Alexu Songu onda je jasno zašto ih mnogi smatraju ozbiljnim konkurentima za vrh tabele.

 

Liverpool je promjenio trenera. Nakon odlaska Kenny Dalglisha, na klupu Redsa sjeo je Brendan Rodgers koji je u tim doveo napadača Fabia Borinija te velškog veznjaka, Joe Allena, a vrlo blizu prelaska je i veznjak Heereveena, Oussama Assaidi. Rodgers je prije Liverpoola vodio Swansea te je uspio da ostvari veliki uspjeh izborivši opstanak u Premier ligi sa ovim klubom. Biće svakako zanimljivo vidjeti da li Rodgers može donijeti dosta radosti i navijačima Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Ekipe Tottenhama, Newcastlea i Evertona svoju priliku vrebaju iz prikrajka te su i one uspjele da se pojačaju sa provjerenim imenima. Tottenham je u svoje redove doveo Gylfi Sigurdssona iz ekipe Hoffenheima te Jana Vertonghena iz Ajaxa, ali postoji velika šansa da će ubrzo ostati bez svog možda i najboljeg igrača, Luke Modrića kog gotovo svakodnevno sele u Real Madrid. Newcastle je doveo Amalfitana iz Reimsa, Bigirimanu iz Coventryja, Gooda iz Hearta te Vurnona Anitu iz Ajaxa. Everton je sa druge strane doveo Stevena Naismitha iz Rangersa te je vratio u svoje redove ljubimca navijača sa Goodisona, Stevena Pienaara.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije