Manchester City deklasirao Liverpool
FOTO: EPA

Derbi 29. kola Premiershipa

Manchester City deklasirao Liverpool

H. Zilić

U derbiju 29. kola engleskog Premiershipa snage su odmjerili Manchester City i Liveprool, a nakon vrlo dobrog fudbala konačan rezultat je glasio 4:1 za Građane. Ubjedljiv trijumf izabranika Pepa Guardiole iako nije tako izgledalo na početku meča.

Početak utakmice je najavio da će ovo biti veoma zanimljiva i otvorena fudbalska predstava. U prvih šest minuta dvije prilike pred oba gola preko Robertsona i Alvareza.

U 15. minuti Mahrez je oprobao udarac nakon slobodnjaka, lopta odlazi pored gola Alissona.

Prvi su slavili gosti. U 17. minuti Jota je lijepo proigrao Salaha, a Egipćanin rutinski pogađa za 1:0 vodstvo tima sa Anfielda.

Nakon gola Redsa probudili su se domaćini još više, stvarali su nekoliko dobrih prilika, a kruna svega stiže u 27. minuti. Prelijepa akcija izabranika Pepa Guardiole, Grealish je na kraju uposlio Alvareza koji pogađa za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena bilo je još opasnih prilika pred oba gola, ali na poluvrijeme se odlazi rezultatom 1:1.

Oglasi

Drugo poluvrijeme počinje vrhunski za Građane. U toku je bila 47. minuta, Mahrez je upisao asistenciju, a De Bruyne pogodak za preokret i vodstvo Citya od 2:1.

Nastavio je City u istom ritmu, Gundogan u 54. minuti pogađa za 3:1 i tu je bio kraj bilo kakvim nadanjima Liverpoola u današnjoj utakmici.

Mahrez je zaprijetio u 68. minuti, odbrana Liverpoola je bila sigurna, zatim pokušaj jedne kontre gostiju, ali bez mnogo uspjeha.

Ipak u 74. minuti četvrta lopta u mreži Liverpoola. Grealish je veoma dobru partiju danas krunisao pogotkom, asistent je bio De Bruyne i to je bilo velikih 4:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja meča ostalo je visokih i ubjedljivih 4:1 za Manchester Citya.

Manchester City je drugoplasirani sa 64 boda, pet manje od lidera Arsenala, dok je Liverpool šestoplasirani sa 42 osvojena boda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Sve je to udure, ali meni je zao Kenija ?
2 0
Viper20
ustali iz rupe zadnje 2utakmice,i opet u realnost
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije