Otac Erlinga Haalanda najavio buduće transfere: "Želi se isprobati"
Foto - Instagram

Alf Inge se oglasio

Otac Erlinga Haalanda najavio buduće transfere: "Želi se isprobati"

Midhat Šljivak

Norveški napadač Erling Haaland (22) pojačao je Manchester City u transferu vrijednom 60 miliona eura. 

Građanima se Haaland već počeo isplaćivati. Nezaustavljiv je na otvaranju sezone i ruši sve moguće rekorde tima iz Manchestera.

Iako je tek došao u klub već se piše da bi Haaland 2024. godine mogao otići. Španski mediji tvrde da je Real Madrid u ljeto te godine spreman izdvojiti 180 miliona eura za usluge ovog fudbalera.

Na tu temu je za The Times govorio Erlingov otac Alf Inge Haaland. On se je jasan da sjajni napadač želi da se isproba u svim ligama.

"Mislim da se Erling želi isprobati u svim ligama. Može ostati tri-četiri godine u svakoj od njih", rekao je Alf Inge Haaland i uz osmijeh je dodao:

"Dvije i po godine je bio u Njemačkoj, može biti dvije i po godine u Engleskoj, pa onda otići u Španiju, Italiju, Francusku... Je li tako", poručio je nasmijani Alf Inge Haaland.

Stariji Haaland uključen je u sve poslove oko svog sina. Tako je bilo i u pregovorima koje je vršio s brojnim klubovima u proteklih godinu dana.

On je uz pokojnog Mina Raiolu prošle godine posjetio sve zainteresovane strane. Saslušao je planove koje klubovi imaju, ali se Erling na kraju sam odlučio za City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je nastavio porodičnu tradiciju. Alf Inge je nekada nosio dres tima iz Manchestera, gdje je na kraju i završio karijeru nakon teške povrede uzrokovane divljačkim startom Roya Keanea.

Erling Haaland je ove sezone odigrao ukupno 10 utakmica za Građane i ima nevjerovatan učinak do 14 golova od kojih je postigao 11 u sedam utakmica Premier lige.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Covijek se ocito zaebava a ovi sa njesranjesra potrčali hahah
1 0
SarajFK
@Zaccheroni Evo ti fine plavuse druze zaceroti :)
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi