Niko ne može zaustaviti City: Građani pobijedili United i uzeli trofej FA Kupa!
Spektakl na Wembleyju donio je još jedan trofej timu Pepa Guardiole (Foto: EPA)

Drugi trofej sezone

Niko ne može zaustaviti City: Građani pobijedili United i uzeli trofej FA Kupa!

M. Šljivak

Manchester City pobijedio je danas na Wembleyu gradskog rivala Manchester United s 2:1 i osvojio je trofej engleskog FA Kupa. Junak je Ilkay Gundogan koji je postigao dva fenomenalna gola.

Manchester City fenomenalno ulazi u meč i već nakon 13 sekundi dolazi do gola. Iklay Gundogan spektakularnim vojelom pogađa za 1:0.

City dominira i nakon gola. Rodri i Haaland su potom opasno prijetili, no nisu bili precizni.

Prva kakva-takva prijetnja Uniteda viđena je u 24. minuti kada Marcus Rashford slabo šutira glavom s nekih 10-ak metara, da bi potom De Bruyne isprobao udarac na drugoj strani, ali ni on nije precizan.

U 29. minuti meča Jack Grealish igra rukom u kaznenom prostoru. Sudija Paul Tierney je uz pomoć VAR-a pokazao na bijelu tačku, a u 33. minuti Bruno Fernandes pogađa za 1:1.

Oglasi

Ovim rezultatom se otišlo na odmor i svakako da City nije mogao biti zadovoljan rezultatom jer je imao mnogo više od igre.

Sedam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Cityju da ponovo dođe do vodstva. De Bruyne iz kornera na 20-ak metara od gola pronalazi Gundogana, a Nijemac preciznim udarcem šalje loptu u mrežu za prednost od 2:1.

De Bruyne je u 62. minuti u odličnoj šansi. Imao je dosta prostora da uputi šut, to je i učinio, ali ovog puta David de Gea brani.

Oglasi

Rashford u 69. minuti pokušava ugroziti gol Cityja. Nije uspio zabiti, kao ni Haaland iz fenomenalne pozicije dvije minute kasnije. De Gea mu čudesno brani, a u nastavku akcije Gundogan šalje loptu u mrežu, no bio je ofsajd.

Minut kasnije Garnacho sjajnim udarcem budi navijače Uniteda. Lopta odlazi tik pored gola i u tim trenucima Crveni đavoli su bili nešto bolji tim.

Ubrzo je City utakmicu ponovo okrenuo na svoju stranu. Stvorili su i Građani još nekoliko odličnih šansi pred golom gradskog rivala, no nisu uspjeli doći do trećeg gola i ostalo je konačnih 2:1, iako je United u posljednjim sekundama mogao do izjednačenja.

Tim Pepa Guardiole je tako nakon prvenstva uzeo i FA Kup, a priliku za savršenu sezonu imat će u finalu Lige prvaka naredne subote kada u Istanbulu igraju protiv Intera.

Treba istaći da je ovo Građanima iz Manchestera sedmi trofej FA Kupa u povijesti.

FA Kup, finale:

Manchester City - Manchester United 2:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676205495
Ovu su sve navijaci loserpoola vracamo se mi abd samo United
0 2
komentator1
Kao da je u toj smijesnoj i namjestenoj ligi tesko uzeti trofej! Pa tu ligu bi osrednji italijanski ili svabski klubovi redovno uzimali. O Spancima da ne pricamo. Spanska druga liga je jaca od ovih pirgavaca
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti