Pep, pusti i druge da igraju: Manchester City ubjedljivo najbolji u 2021. godini

Niko im nije ni blizu

Pep, pusti i druge da igraju: Manchester City ubjedljivo najbolji u 2021. godini

Eldar Ganibegović

Manchester City aktuelni je prvak Engleske.

Građani su prethodne sezone završili prvi u engleskoj Premier ligi s 86 bodova, 12 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda i 17 više od Liverpoola koji je branio titulu osvojenu u sezoni 2019/2020.

Cityju jako dobro ide i ove sezone, moglo bi se reći i odlično. Nakon 20 odigranih utakmica godinu su završili na prvom mjestu Premiershipa sa 50 bodova i imaju osam bodova više od Chelseaja koji je na drugom mjestu, odnosno devet od trećeplasiranog Liverpoola.

Ostali su daleko iza i definitivno se neće umiješati u borbu za titulu. Arsenal je 4. sa 35 bodova, West Ham United i Manchester United imaju po 31...

Jedan zanimljiv statistički podatak pokazuje nam ustvari koliko je Manchester City dominantan u Engleskoj. Naime, u 2021. godini viceprvak Evrope osvojio je 110 bodova u Premiershipu. Drugi je Chelsea koji ima 83, dok svi ostali klubovi imaju manje od 80.

Dakle, u drugom dijelu sezone 2020/2021. osvojili su 60 poena uz ovosezonskih 50 i tako uvjerljivo imaju najviše bodova u godini koja je na izmaku, te su i ove sezone veliki favoriti za osvajanje naslova u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To bi za Pepa Guardiolu bio četvrti trofej prvaka Engleske sa Cityjem, a ima i jedan trofej pobjednika FA Cupa, te je četiri puta osvojio Liga Kup i dva puta Community Shield.

Jedino što mu nedostaje je Liga prvaka, a najbliži osvajanju je bio upravo ove godine kada mu je trofej izmakao u finalu, s obzirom na to da je slavio Chelsea pogotkom Kaija Havertza (1:0).

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

root
Odvratan klub i trener koji ima na raspolaganju milijarde i milijarde i opet nikad ne osvojise LP, na kraju krajeva plasticni klub koji ima manje trofeja od evertona i nott.foresta
5 9
MaDaj
Ljudi silovali ligu!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije