Manchester City nakon penal drame pobijedio Liverpool i osvojio Community Shield

Građani bolji od Redsa

Manchester City nakon penal drame pobijedio Liverpool i osvojio Community Shield

Fudbaleri Manchester Cutyja osvojili su Community Shield nakon što su danas na Wembleyju pobijedili Liverpool nakon penala. Regularni tok susreta završen je rezultatom 1:1. 

City je bolje otvorio meč. Građani su u uvodnim minutama susreta stvorili nekoliko dobrih prilika, a gol su postigli već u 12. minuti i to preko Raheema Sterlinga.

I nakon toga City je nastavio da napada te je stvorio nekoliko dobrih šansi, a najopasniji je bio ponovo Sterling. Ipak, Liverpool se uspio osloboditi tog pritiska i u nastavku meča odigrati mnogo bolje.

Građani su početkom drugog poluvremena stvorili dvije sjajne šanse preko Silve i Sterlinga, a nakon što ih nisu iskoristili uslijedila je kazna.

Liverpool je napao svim silama i do izjednačenja stigao u 77. minuti preko Joela Matipa, Prije toga Redsi su imali odlične šanse preko Salaha i Van Dijka, pa možemo reći da su potpuno zasluženo izjednačili.

Do kraja regualnog dijela meča pred golom Claudija Brava je sijevalo na sve strane, ali Redsi nisu uspjeli postići pobjednički gol i pristupilo se izvođenju penala.

Kroz penala su se bolje snašli igrači Cityja koji su svih pet puta bili precizni te sa 5:4 pobijedili svog rivala.

Sada za obje ekipe slijedi početak Premiershipa koji je planiran za 9. august.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Community Shield:

Manchester City - Liverpool 1:1 (5:4)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Bas me zanima sta ce sada Klopu da zasmeta?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti