Pepova osveta Howeu - Manchester City u polufinalu FA kupa

Građani žele odbraniti trofej

Pepova osveta Howeu - Manchester City u polufinalu FA kupa

E. Škorić

Fudbaleri Manchester Cityja bili su sigurnu u meču četvrtfinala FA kupa protiv Newcastlea kojeg su na svom Etihadu savladali s 2:0.

Kao veliki favorit je City ugostio Newcastle, koji je pao bez ispaljenog metka, a 2:0 bilo je već nakon pola sata igre.

Prvo je u 13. minuti Bernardo Silva pogodio na asistenciju Rodrija, a potom je u 13. minuti Portugalac postigao i drugi gol, s tim da mu je ovaj put asistirao njegov sunarodnjak Rodrigo Dias. U oba slučaja je imao pomoć igrača Newcastlea, pošto se lopta odbijala i mijenjala pravac.

Mogao je City i do uvjerljivije pobjede, ispalio je ukupno 16 udaraca ka golu Svraka, ali je na kraju tih 2:0 iz prvih pola sata bilo dovoljno za plasman u polufinale najstarijeg fudbalskog takmičenja.

City je drugi polufinalist nakon Coventryja, koji je priredio iznenađenje u gostima kod Wolverhamptona. Sutra će četvrtfinalni meč odigrati Manchester United i Liverpool, te Chelsea i drugoligaš Leicester.

City namjerava da odbrani trofeje iz prošle sezone. Osvojio je u 2023. godini Premier ligu, Ligu prvaka i FA kup.

Ostaje prvi favorit u ovom takmičenju, u Ligi prvaka igra četvrtfinale protiv Real Madrida, dok je u prvenstvu iza Arsenala i Liverpoola, ali i dalje je u igri za titulu.

Dosadašnji dueli Cityja i Newcastle Uniteda

Ove ekipe su se međusobno sastale u 191 navratu od 1893. godine i pobjede 3:2 za Newcastle United kod Manchester Cityja u staroj drugoj ligi. City je dobio 77 utakmica dok je Newcastle ostvario 73 pobjede.

Svrake su osvojili šest od 11 prethodnih susreta FA kupa, City je dobio tri, a dvije su utakmice završile remijem. Newcastle je inače samo jednom pobijedio City u Premier ligi od 2004. godine.

Momčad Eddieja Howea ipak je ranije ove sezone izbacila ekipu Pepa Guardiole iz Liga kupa, a Alexander Isak postigao je jedini gol na utakmici na St James’ Parku, pa je na neki način ovo bila Pepova osveta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi