Jednostavno ne može prestati trošiti: Guardiola daje 115 miliona eura za novog igrača!
Pep Guardiola u Manchester Cityju želi Brunu Guimaraesa.

Želi pojačanje u veznom redu

Jednostavno ne može prestati trošiti: Guardiola daje 115 miliona eura za novog igrača!

E. Ganibegović

Stotine miliona eura su potrošene kako bi Manchester City napravio ekipu za osvajanje Lige prvaka. No, nakon što je ostvaren taj cilj čini se da se s praksom trošenja neće prestati.

Ilkay Gundogan je ljetos kao slobodan igrač napustio Manchester City i prešao u Barcelonu. Nije se to svidjelo Pepu Guardioli.

Poznato je koliko je španski stručnjak cijenio Nijemca turskog porijekla, ali on je htio druge izazove. Sada dolaze informacije kako bi Manchester City mogao dovesti zamjenu za njega.

Bruno Guimaraes u Manchester City 

Prema pisanju španskih medija, Manchester City se fokusirao na to da dovede Brunu Guimaresa iz Newcastle Uniteda, 26-godišnjeg brazilskog veznjaka koji je u dobroj formi.

Ipak, Gimaraes ima ugovor do 2028. godine sa Svrakama i raskidnu klauzulu vrijednu 115 miliona eura, a "Građani" bi trebalo da plate taj iznos da bi mogli.

Osim Manchester Cityja, još neki klubovi iz Premier lige ga žele. U prvom redu tu su Manchester United, Chelsea i Liverpool. 

Oglasi

Pep Guardiola je nedavno upitan za brazilskog veznjaka, a Španac je imao samo riječi hvale za njega.

"Izuzetan vezni igrač. Agresivan je, zna kada treba da uspori, agresivan čak i u fiksnim fazama", rekao je trener Građana. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guimaraes je postigao 13 golova i dodao 13 asistencija u svojih 96 utakmica za Newcastle United.

Ostaje da se vidi šta će biti od svega. Jasno je da je City primamljiva opcija, no Pep Guardiola bi na ljeto 2025. godine trebao napustiti klub. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ako su vec prekrsili 115 pravila finansijskog fair playa i niko ih ne kaznjava ni za sta,zasto ne bi prekrsili jos 185 pa da fino zaokruze na 300?...sto da ne?...ionako su kupili citav FA i UEFA-u,mogu sta hoce i kako hoce...
0 1
rime_
Ganibegoviću hejteru. Hoćeš napisat ovo za Artetu i njegove milione? 250 miliona samo u prošloj sezoni. Plači hejteru za najjačim klubom na svijetu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi