Benzema se večeras upisuje u stranice historije Real Madrida

Postaje šesti igrač za 100 nastupa u LP

Benzema se večeras upisuje u stranice historije Real Madrida

Francuski napadač Karim Benzema prava je legenda Real Madrida, a večeras će se još po nečemu upisati u stranice historije kraljevskog tima. 

Ovaj 32-godišnjeka započet će susret protiv Manchester Cityja u osmini finala Lige prvaka i na taj način upisati 100. nastup za Real u ovom takmičenju.

Benzema će tako postati tek šest igrač Real Madrida koji je u dresu ovog kluba upisao barem 100 mečeva u najelitnijem fudbalskom takmičenju Evrope.

Prije njega to su uspjeli Cristiano Ronaldo (101), Roberto Carlos (107), Sergio Ramos (124), Raul Gonzales (130) i apsolutni rekorder Iker Casillas (150).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Benzema je u karijeri odigrao ukupno 118 utakmica u Ligi prvaka te je postigao čak 64 pogotka. Ispred njega po broju golova samo su Raul, Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi