Pep Guardiola spremio pravo bogatstvo za novo pojačanje: Sve samo da se osvoji Liga prvaka

Italijanski mediji prenose vijest

Pep Guardiola spremio pravo bogatstvo za novo pojačanje: Sve samo da se osvoji Liga prvaka

Eldar Ganibegović

Manchester City ni ove sezone nije uspio osvojiti Ligu prvaka i, kako to obično biva, spreman je novac za nova pojačanja.

Calciomercato.com prenosi kako su novo pojačanje zapikali u još uvijek aktuelnom prvaku Italije, Interu. 

U pitanju je defanzivac milanskog tima, Alessandro Bastoni koji je jedan od ključnih igrača Intera. Samo ove sezone nastupio je u 43 utakmice za desetorostrukog prvaka Italije.

Bastoni impresionira ne samo fizičkom spermom, već i fudbalskim umijećem odnosno u igri s lpotom. Iako Guardiola ima na raspolaganju, između ostalih Rubena Diasa, Aymerica Laportea, Johna Stonesa i Nathana Akea, želi dodatno ojačati konkurenciju. 

No, to neće biti jeftin trošak jer Inter za svog bitnog igrača očekuje oko 60 miliona eura. 

Kako javlja "Calciomercato.com", prvaci Engleske tek trebaju započeti pregovore o tome. Bastoni je nastupio u 117 utakmica za Inter, gdje je upisao tri gola i osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U novembru 2020. godine debitovaoo je za talijansku reprezentaciju u utakmici protiv Estonije.

Podsjetimo, Manchester City je trenutno bod ispred Liverpoola i u posljednjem kolu ne smije kiksnuti protiv Aston Ville želi li odbraniti naslov prvaka Engleske i tako osvojiti jedini trofej u sezoni. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Labile
Inter desetorostruki prvak Italije? E moj Ganibegoviću, pa ti ni brojati ne znaš
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti