Interov veliki navijač jedini može da pokvari Milanovo slavlje u nedjelju

Berardi u centru pažnje

Interov veliki navijač jedini može da pokvari Milanovo slavlje u nedjelju

E. Škorić

U nedjelju se igraju mečevi posljednjeg kola u italijanskoj Seriji A i napokon ćemo dobiti novog ili starog prvaka.

Aktuelni prvak Inter propustio je svoju šansu prije nekoliko kola protiv Bologne i dao je gradskom rivalu Milanu mogućnost da preuzme vrh tabele. Rossonerima je sada neophodan bod na stadionu Mapei da nakon 11 godina osvoje titulu.

S druge strane, Inter se uzda u kiks Milana, te da pobjedom kod kuće nad Sampdorijom proslavi odbranu titule. No, može li Sassuolo zaista zaustaviti sve bolji Milan i pobijediti ga, veliko je pitanje, a novinari u Italiji vjeruju da se Nerazzurri sada mogu uzdati u samo jednog čovjeka.

Radi se o Domenicu Berardiju, sjajnom krilnom igraču koji se čak povezivao s Interom i Milan usljed dobrih partija u dresu Sassuola. On je 2014. godine Milanu "skinuo" s klupe Maxa Allegrija, kada je zabio čak četiri gola u 4:3 pobjedi nad Milanom, a zabio je i 2015. godine u 3:2 pobjedi Sassuola nad Milanom.

U 15 utakmica protiv Rossonera, Berardi je postigao 10 golova, što znači da je Milan momčad protiv koje je postigao najviše golova u Seriji A. Nikada nije skrivao da je veliki navijač Intera, ranije je govorio da bi volio da nosi crno-plavi dres i vjerovatno je više od svih spreman da u nedjelju pobijedi Milan.

No, navodno je Milan kontaktirao ranije Berardija jer ga želi dovesti na ljeto, pa bi to moglo da bude otežavajuća okolnost za Inter, ali sve u svemu, mnogo toga u borbi za Scudetto može da odluči Berardi, koji je najbolji igrač Sassuola, ekipe kojoj skoro nikada ništa ne treba u smislu rezultata, a uporno drugima pravi probleme, naročito ekipama iz vrha.

S 22 godine, sada ih ima 28, Berardi je jasno medijima otkrio koga je podržavao kao dječak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kao dijete, uživao sam u Ronaldu, 'Il Fenomenu', a s 15 godina to je bio Diego Milito. Te noći u Madridu kada je Inter pobijedio Bayern i osvojio Ligu prvaka, izašao sam van s prijateljima da slavimo", rekao je tada Berardi.

Inter i Milan svoje mečeve igraju u nedjelju od 18 sati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi