Manchester City pokazao da je trenutno bez premca u Engleskoj
Građani nakon 16 kola imaju 46 od mogućih 48 bodova i zaista se trenutno čine nedodirljivim. City ima 11 bodova više od drugoplasiranog Uniteda...

Velika pobjeda Građana na Old Traffordu

Manchester City pokazao da je trenutno bez premca u Engleskoj

Ako je do danas bilo onih koji su bili sumnjičavi po pitanju Manchester Cityja, vjerovatno je sada i definitivno jasno da ovaj tim trenutno nema pravu konkurenciju u Premier ligi, koliko god to čudno zvučalo za englesku ligu.

Manchester City je uspješno premostio još jednu veliku prepreku na putu ka naslovu prvaka. Guardiolina ekipa je danas gostovala na Old Traffordu, gdje je sasvim zasluženo došla do pobjede nad gradskim rivalom Manchester Unitedom rezultatom 2:1.

Od starta utakmice je City bio bolji tim na terenu. Imali su gosti prilike preko Gabriela Jesusa i Leroyja Sanea, da bi do vodstva od 1:0 stigli u 43. minuti. Nakon jednog kornera, lopta je pomalo sretno stigla do Davida Silve koji se odlično snašao i matirao Davida De Geu za vodstvo Građana od 1:0.

Kada se činilo da će se s tim rezultatom otići na odmor, uslijedila je greška Cityjeve odbrane. Lopta je stigla do Rashforda koji je u drugoj minuti sudijske nadoknade zabio za 1:1, praktično iz prve prilike za United na ovoj utakmici. United je nekako uspio otići na odmor u egalu, iako Mourinhovi fudbaleri to nisu zaslužili po prikazanom na terenu.

Ipak, Cityju nije trebalo mnogo da ponovo stekne prednost. Još jednom je za United koban bio prekid, ali je ovoga puta efektno pogodio Nicolas Otamendi. U 70. minuti su gosti imali još jednu dobru priliku, ali je De Gea odbranio udarac De Bruynea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United je krenuo po poravnanje, u igru je ušao i Zlatan Ibrahimović ali su Crveni đavoli zakazali u završnici. Ubjedljivo najizglednije prilike za gol su domaći imali u 85. minuti. Prvo je šutirao Lukaku, koji je pogodio Edersona u glavu, da bi nakon toga Mata natrčao na odbijenu loptu ali se Brazilac istakao još jednom sjajnom intervencijom.

Do kraja je City uspio sačuvati prednost i ostvariti novu pobjedu, nestvarnu 14. uzastopnu u Premier ligi. Ovaj tim nakon 16 kola ima 46 od mogućih 48 bodova i zaista se trenutno čini nedodirljivim. Građani imaju 11 bodova više od drugoplasiranog Uniteda, koji ima 35 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti