Leicester slavio na Old Traffordu, Manchester City novi prvak Engleske!

I zvanično

Leicester slavio na Old Traffordu, Manchester City novi prvak Engleske!

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja večeras su i zvanično novi prvaci Engleske.

Cityju je za ozvaničenje titule bilo neophodno da Manchester United ne pobijedi Leicester. Kako su gosti na Teatru snova slavili s 2:1, tako su Građani postali i zvanično prvaci.

United je u miješanom sastavu i bez dobrog dijela ključnih igrača doživio poraz. Leicester je poveo prvijencem Thomasa, ali je Greenwood prije odlaska na odmor izjednačio na 1:1.

Soyuncu je u 66. minuti glavom pogodio na ubačaj Albrightona iz kornera za pobjedu Lisica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester je izbio na treće mjesto sa 66 bodova, a United je sa 70 bodova i dalje drugi. Lider je City sa 80 bodova, koji je dakle i matematički tri kola prije kraja osigurao naslov.

Cityja sada još čeka finale Lige prvaka 29. maja protiv Chelseaja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Solsker je ipak odmorio sve igrace za Liverpool,City zasluženo prvi čestitke
10 2
Eno30
Solsker igro sa igracima koji ce malo kad dobiti sansu za igru odmaro je igrace za Liverpol to im je prioritet da dobiju najveceg rivala i sa ovom pobjedom Leicestera i eventualnim porazom Liverpola od Manchestera tesko onda da cemo gledati Liverpola iduce godine u ligi prvaka. Kao navijac Manchestera ipak zao mi je Liverpola ipak jaca su ekipa bolja kvalitetnija od Lecestera
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti