Dvije klupske legende dobile vječno mjesto u Manchester Cityju
Foto - Manchester City

Otkrivene statue ispred stadiona

Dvije klupske legende dobile vječno mjesto u Manchester Cityju

Midhat Šljivak

Engleski prvak Manchester City odlučio je odati priznanje svojim nekadašnjim igračima Vincentu Kompanyju i Davidu Silvi.

Statue ovih fudbalera stajat će ispred stadiona Etihad i na taj način je odato priznanje igračima koji su godinama nosili dres Građana.

Direktor kluba Khaldoon Al Mubarak komentarisao je odluku da se Kompanyju i Silvi izradi statua.

"Navijači će danas imati priliku da po prvi put vide statue i nadam se da će im one vratiti uspomene na momke koji su 10 godina kreirali magične trenutke. Rad je potpuno ukomponovan sa DNA Manchester Cityja, a već radimo i na statui Sergija Aguera", rekao je između ostalog Al Mubarak.

Vincent Kompany je od 2008. do 2019. godine igrao za City. Odigrao je 360 utakmica za klub i počastvovan je odlukom kluba da mu ukaže ovakvu vrstu poštovanja.

Oglasi

"Nisam očekivao da mi ovako veliki klub oda veliko priznanje. Moja supruga je iz Manchestera, djeca su mi rođena tamo i sad mogu uvijek doći na mjesto koje pokazuje šta je njihov otac napravio. Ne mogu vam ovo opisati. Kada sam vidio statuu, nisam mogao vjerovati kolika je. Poza je odlična i znači mi ovo mnogo", poručio je Belgijanac.

David Silva je deset godina igrao za Građane (2010. - 2020.) i ističe da mu je odluka da potpiše za ovaj klub promijenila život.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igranje za City mi je promijenilo život. Ponosan sam na ono što smo napravili zajedno i sretan sam što mi je na ovakav način iskazano poštovanje. Osjećam se dobro, a ova statua predstavlja način na koji sam igrao. Volim pozu koju je skulptor izabrao. Podsjeća me na ona vremena dok sam bio na terenu i trenutak kada sam htio pronaći napadača", rekao je Silva.

Statue je izradio Andy Scott koristeći hiljade dijelova pocinkanog čelika, a ove skulpture će biti vidjljive i noću.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Hahhaha, kolika tradicija kad ova dvojica dobijaju statue!
5 10
user1579409590
Legende ova dvojca bas nisu jer ipak Legenda moras biti kao Bill Shankly Koji je za Liverpool Legenda i NIJE vise izmedju zivima.. Legende zu Rahmetlije..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi