Najbolji tim današnjice donio odluku o učešću u Superligi!

Kategoričan stav Manchester Cityja

Najbolji tim današnjice donio odluku o učešću u Superligi!

Admin Čaušević

U danima kad se bori za historijsku titulu prvaka svijeta Manchester City je donio odluku o učešću u Superligi nakon što je odlukom Evropskog suda ovo takmičenje dobilo zeleno svjetlo za formiranje.

UEFA je i zvanično izgubila monopol nad klupskim fudbalom, ali čini se da i krovna fudbalska organizacija i dalje ima podršku većine najvažnijih klubova današnjice.

I dok su Barcelona i Real Madrid ubijeđeni su uspješnost budućeg takmičenja, to nije slučaj sa ostalim klubovima koji vode glavnu riječ na Starom kontinentu.

U četvratk navečer saopštenje za javnost dao je Manchester City, klub koji ima najbolji tim današnjice predvođen sjajnim trenerom Pepom Guardiolom.

Osvajač trostruke krune iz prošle sezone je kategorično poručio da je i dalje protiv formiranja Superlige kao što je to i najavljeno 2021. godine povlačenjem iz tada formiranog projekta.

Oglasi

"Manchester City potvrdio je 2021. da je službeno započeo procedure za povlačenje iz grupe koja je razvijala planove za evropsku Superligu. Naš stav se nije promijenio."

"Ostajemo predani vrijednostima evropskog nogometa i nastavit ćemo raditi s drugim klubovima kroz ECA-u i učestvovati u takmičenjima UEFA-e", poručili su iz prvaka Evrope.

U prošlosti je Manchester City imao određenih problema sa Finansijskim fair playom te se našao pod istragom UEFA-e pa je bio i izbačen iz Evrope na dvije godine.

Ipak, sve se zataškalo baš u periodu kada je formirana Superliga i ne isključuje se da je UEFA povukla daljne istrage za sponzorske ugovore Cityja te zauzvrat dobila lojalnost ovog kluba.

Tako se City priključio većini klubova iz Premiershipa koji su također protiv što je i razumljivo s obzirom na finansijsku moć prvenstva Engleska pošto se Premiership smatra svojevrsnom Superligom pošto je superiornost u odnosu na ostale Lige petice i više nego evidentna.

Inače, Manchester City u petak od 19 sati igra meč finala Svjetskog klupskog prvenstva protiv Flumiensea te ima priliku da po prvi put stigne do ovog prestižnog trofeja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti