Guardiola upitan da li će Manchester City igrati u Super ligi - Španac dao zanimljiv odgovor
FOTO: EPA

Rekao sve, a nije rekao ništa...

Guardiola upitan da li će Manchester City igrati u Super ligi - Španac dao zanimljiv odgovor

Esmer Oštraković

Glavna vijest u svijetu sporta danas je svakako odluka Evropskog suda da se Super liga ipak može "kreirati".

Djelovanje ovog takmičenja u budućnosti je dozvoljeno, a to se naravno najviše dopalo Real Madridu i Barceloni.

Veliki broj klubova odbio je mogućnost nastupa u Super ligi, a jedan od klubova je i Manchester City.

Ipak, novinari su odlučili da dobiju komentar od Pepa Guardiole koji je držao press konferenciju pred narednu utakmicu svoje ekipe.

"Ne želim da komentrišem to. Neću govoriti o tome. Imamo vremena da razmislimo, klub zna šta treba da radi", rekao je Guardiola.

Oglasi

Zanimljivo je da Guardiola nije htio da potvrdi da Manchester City neće igrati u Super ligi iako je to njegov klub "potvrdio".

Gotovo svi klubovi odbili Super ligu, među njima i Dinamo i Rijeka

Iz Dinama i Rijeke odlučili su da se oglase vezano za eventualni nastup u Super ligi.

"Kao klub ni na koji način ne podržavamo tzv. projekt Superlige i ostajemo predani suradnji s ECA-om, zajedno s našim europskim kolegama, kako bismo podržali vrijednosti koje definiraju europski nogomet. To će se postići isključivo kroz snažno partnerstvo koje ECA ima s UEFA-om, stoji u objavi Dinama.

Sličnog mišljenja su i u Rijeci.

"Hrvatski nogometni klub Rijeka primio je vijest i upoznat je s odlukom Europskog suda pravde u vezi slučaja Superlige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

HNK Rijeka podržavat će i dalje rad ECA-e (Europsko udruženje klubova), uz ostale europske klubove, u želji da se i dalje provode vrijednosti koje čine europski nogomet.

To se prije svega može ostvariti suradnjom ECA-e i UEFA-e kroz Europski sportski model. Sukladno tome HNK Rijeka, kao član ECA-e, ne podržava osnivanje Superlige", stoji u njihovom saopštenju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi