Guardiola prekrižio dvije zvijezde i rekao im da mogu potražiti sebi novi klub

Želi promjene u ekipi

Guardiola prekrižio dvije zvijezde i rekao im da mogu potražiti sebi novi klub

E. Čaušević

Manchester City je prošle sezone uspio da osvoji titulu prvaka Engleske, ali nisu ispunili onaj najvažniji cilj, a to je osvajanje Lige prvaka.

Građani su po prvi put u svojoj historiji uspjeli da dođu do finala, ali su tamo poraženi od Chelseaja sa 1:0 iako su mnogi vjerovali da je Manchester City favorit u ovoj utakmici.

Pep Guardiola je prethodnih godina potrošio ogroman novac na dovođenje pojačanja, a čini se da se neće zaustaviti na tome ni ovog ljeta.

Već se špekuliše da će City dovesti nekoliko zvučnih pojačanja jer im je cilj da konačno osvoje Ligu prvaka. Međutim, jasno je da će biti i odlazaka sa Etihada u ovom prelaznom roku.

Engleski mediji objavili su da je Guardiola napravio selekciju igrača, te da je odlučio koji će se prvotimci naći na transfer listi iako su prethodne sezone igrali zaista odlično.

Naime, riječ je o Raheemu Sterlingu i Riyadu Mahrezu koji će biti na transfer listi i jasno je da će ih Manchester City prodati ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda na njihovu adresu.

Oglasi

Sterling ima odličnu sezonu koja je tek završena sjajnim nastupom na Evropskom prvenstvu i iznenađuje odluka Guardiole da ga pusti tako lako.

Također, i Mahrez je prošle sezone imao nekoliko odličnih utakmica i konačno je dobio minutažu koju je očekivao, ali sigurno da je za njega šok što ga je klub odlučio prodati.

City bi za Sterlinga mogao tražiti oko 90 miliona eura, dok su Mahreza spremni pustiti ukoliko neko ponudi 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sterling je u City stigao na ljeto 2015. godine iz Liverpoola za 64 miliona eura, te je imao nekoliko odličnih sezona. Ovaj 26-godišnjak s Građanima ima ugovor do ljeta 2023. godine.

Što se tiče Mahreza on je na Etihad došao prije tri godine iz Leicestera za skoro 70 miliona eura, te također ima ugovor na još dvije sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaliopi
Pa ja ne znam sta vi pratite al ako ste “iole” pratili City prethodne godine Sterling je bio ubjedljivo najlošiji njihov igrač, čak nije bio ni starter u drugom dijelu sezone, stvarno lupate gluposti.
7 0
capslockenter
Nece ih nikad prodat..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi