Pep odlučio da se počasti sa dvije zvijezde, vlasnici će taj luksuz platiti 215 miliona funti!

City dovodi ofanzivce

Pep odlučio da se počasti sa dvije zvijezde, vlasnici će taj luksuz platiti 215 miliona funti!

E. Škorić

Manchester City planira nove velike akvizicije već ovog ljeta.

Aktuelni prvak Engleske želi dodatno pojačati tim kako bi najzad osvojio Ligu prvaka. S ozbirom na "zastrašujuća" pojačanja koja je predstavio PSG, na Etihadu su shvatili da stvari izmiču kontroli, pa su odlučili da krenu u ljetni šoping.

Pep Guaridola je odredio dva imena i dvije zvijezde engleske Premier lige, ali i evropskog nogometa. Kako javlja pouzdani "The Athletic", City će za 215 miliona funti pokušati da kupi Harryja Kanea iz Tottenhama i Jacka Grealicha iz Aston Ville.

Cityju je prijeko potreban napadač nakon što je klub napustio Sergio Aguero. Erling Haaland je bio prva želja, ali su Građani shvatili da od Norvežanina nema ništa ovog ljeta, pa su se okrenuli Kaneu, koji je ranije nagovijestio Spursima da želi da promijeni sredinu i da pronađe klub koji će se boriti za trofeje.

Međutim, Tottenham se ne namjerava odreći svog vođe. Pogotovo ga ne želi prepustiti konkurentu iz lige. Predsjednik kluba Daniel Levy najavio je da će nakon Evropskog prvenstva razgovarati s Kaneom o svojoj bliskoj budućnosti i naglasio da ne može zamisliti situaciju u kojoj će Englez napustiti klub. Međutim, ako ustraje u svojoj odluci, transfer izgleda vrlo stvaran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Grealisha tiče, njega će Villa teško zadržati. Imao je dobru sezonu u dresu tima iz Birminghama, igra i u dresu reprezentacije Engleske, a Cityju će konkurencija za njegovo dovođenje biti gradski rival United, koji odavno prati krilnog igrača.

City će prodajom pojedinih igrača steći dovoljna financijska sredstva da kupi dvije velike zvijezde. S obzirom da imaju dobre ugovore s klubovima, Kane i Grealish na Etihadu mogu doći samo ako City isplati ogromne iznose, a pretpostavlja se da bi sve mogli da završe za nekih 215 miliona funti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Opet ss.ba udara na City. Dok se drugi “pojacavaju” Pep se “casti”. Pogledajte malo u avliju Uniteda. Transferi kojima blatite City vec mjesecima su laz i izmisljotina.
5 1
GoonerKix
Jedan od most overrated trenera ikad. Uvijek imao igraca, uvijek imao finansijsku podršku i uvijek je dobijao zasluge ko da je stvorio neki klub iz ničega. Klopp je miljama ispred njega :)
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi