Manchester City u narednih nekoliko sati završava najskuplje pojačanje u svojoj historiji
Rodri ima otkupnu klauzulu od 70 miliona eura

"Novi Busquets" stiže na Etihad

Manchester City u narednih nekoliko sati završava najskuplje pojačanje u svojoj historiji

S. Pašalić

Kako pišu engleski mediji, Manchester City će u narednih nekoliko sati platiti otkupnu klauzulu za igrača Atletico Madrida, Rodrija.

23-godišnji Španac je prošlog ljeta stigao iz Villarreala u Atletico Madrid za 25 miliona eura, ali je zbog sjajnih igara njegova cijena porasla na čak 80 miliona eura.

Ipak, on u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 70 miliona eura i Pep Guardiola sada želi završiti posao oko dovođenja igrača koji je dugo na njegovoj listi želja.

Engleski mediji prenose da bi stvar trebala biti potvrđena već danas nakon što je i igrač pristao da napusti Madrid i preseli se u Englesku.

Ukoliko se to desi, Rodri će postati najskuplje pojačanje Građana u historiji, te će tako srušiti rekord od prošlog ljeta kada je City platio nešto malo manje od 68 miliona eura Leicesteru za Riyada Mahreza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi