Manchester City zbog koronavirusa ostaje bez nastupa u Ligi prvaka

CAS ni ne razmatra žalbu

Manchester City zbog koronavirusa ostaje bez nastupa u Ligi prvaka

Midhat Šljivak

Haos zbog koronavirusa u svijetu fudbala napravio je pravi problem za Manchester City.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) nedavno je izbacila City na dvije godine iz evropskih takmičenja, a očekivano, engleski prvak je odmah uputio žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Ipak, pandemija koronavirusa je zaustavila sve procese i u Lozani. Tri saslušanja su već otkazana, a CAS ima čak 16 saslušanja do 18. maja i Cityjev slučaj još uvijek nije ni u razmatranju.

Generalni sekretar CAS-a Matthieu Reeb je u izjavi za Reuters istakao da se sve pomno prati, ali da se svi adaptiraju po trenutnoj situaciji.

"Saslušanja u kojima se obje strane dogovore da će učestvovati će biti odrađena. Međutim, ako su strane u regionima koji su pogođeni koronavirusom, ponudili smo im mogućnost saslušanja telefonom ili video linkom, ali i odgađanje za kasniji datum", rekao je Reeb.

Ako odluke ne bude do kraja sezone City sasvim sigurno neće igrati Ligu prvaka, ali je pitanje šta će se na kraju sve izdešavati s obzirom na to da je i ostatak sezone Premiershipa pod velikim upitnikom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odluka UEFA-e o izbacivanju Cityja još uvijek je dakle na snazi i vrlo je vjerovatno da CAS neće do ljeta završiti posao u ovom slučaju.

To znači da Građane nećemo gledati u Ligi prvaka naredne sezone, no uvijek postoji mogućnost da UEFA promijeni odluku zbog činjenice da se žalbeni postupak nije završio.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi