Manchester na iskušenju
Trening fudbalera Manchestera

Večeras se igraju preostale dvije revanš utakmice

Manchester na iskušenju

M. Maksimović

Večeras se igraju preostale revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka, nakon koje će biti kompletirani parovi polufinala. Na Dragao stadionu igraju Porto i Manchester United, na Emiratesu, Arsenal i Villarreal.

Porto - Manchester
Veliki Manchester United je na velikim iskušenjima na stadionu Dragao. Do sada su '' Crveni đavoli'' nanizali 22 utakmice bez poraza u Ligi prvaka, ali posljednja tri puta u Portu su bez pobjede. U nokaut fazi Lige prvaka United je eliminisan sva  četiri puta kada je igrao prvu utakmicu kao domaćin, dok je Porto od osam utakmica kada je u prvoj utakmici remizirao na gostovanju, čak sedam puta prošao dalje.

Nakon tri utakmice u sastav Manchestera se vraća Rio Ferdinand koji će napokon zaigrati sa Nemanjom Vidićem u paru dok su svi ostali igrači na raspolaganju. To znači da bi prema najavama Manchester trebao krenuti sa Berbatovim, Rooneyem i Cristianom Ronaldom.

Na klupi Porta večeras neće sjediti Jesualdo Ferreira koji je kažnjen sa dvije utakmice zabrane vođenja ekipe i 25.000 eura zbog vrijeđanja sudije na utakmici osmine finala protiv Atletica. Porto se nakon toga žalio, pa je Ferrerira mogao sjediti na klupi u četvrtfinalu, međutim UEFA je jučer
zvanično odbila žalbu Porta, pa Ferreira mora na tribine. Trener Porta tokom utakmice ne smije biti u kontaktu sa igračima i stručnim štabom. Gledajući zdravstveni bilten igrača, Fucile, Benitez i Guarin vuku povrede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Arsenal - Villarreal
Na Emiratesu Arsenal dočekuje Villarreal u reprizi polufinala od prije tri sezone, a Arsenal je i ovaj put u prednosti s obzirom na onih 1:1 sa Madrigala. Topnici imaju problema ove sezone sa povredama igrača, tako je i ovaj put. Gallas je aut do kraja sezone, a Wenger ne može računati na Djorua, dok se na povredu žale Almunia, Clichy i Diaby.

Villarreal je oslabljen za važnog Marcosa sennu, nema tu ni Cazorle što znači da ekipu trenera Pellegrinija očekuje težak posao. Gledajući statistiku, ona je strani Arsenala koji je bez poraza u Ligi prvaka od 2004. godine, a sastav Arsena Wengera na domaćem terenu nije primio gol u Ligi prvaka 424 minute. Ovim podacima treba dodati i informaciju da je čak 77% ekipa prošlo dalje nakon što su u prvoj, gostujućih utakmici odigrali 1:1

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.