Manchester se 'igrao' s Ligom prvaka, na kraju izvukao slab ali odgovarajući rezultat

Bitka za Ligu prvaka i opstanak

Manchester se 'igrao' s Ligom prvaka, na kraju izvukao slab ali odgovarajući rezultat

Vrlo važnu utakmicu večeras su na Old Traffordu igrali Manchester United i West Ham United u okviru 37. kola Premiershipa. 

Crveni đavoli nisu smjeli izgubiti zbog borbe za Liu prvaka dok Čekičari nisu smjeli izgubiti zbog borbe za opstanak.

Na kraju je završeno 1:1, a to je rezultat koji odgovara objema ekipama.

Gosti su poveli u finišu prvog dijela preko Antonia koji je pogodio s penala i tada su se upalili svi mogući alarmi na Old Traffordu.

Uzbuna je urodila plodom u 51. minuti kada Greenwood postiže novi gol u ovoj sezoni i na taj način donosi bod svom timu jer se kasnije ispostavilo da je to konačan rezultat susreta.

Manchesteru je nakon ovog remija dovoljan još jedan u posljednjem kolu protiv Leicestera da osigura Ligu prvaka, dok bi porazom vjerovatno ostali bez tog takmičenja, zavisno šta će Chelsea uraditi u preostala dva kola.

S druge strane, West Ham je i teoretski ostao u ligi jer ima četiri boda više od opasne zone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37. kolo:

Manchester United - West Ham 1:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576155263
Šta ćeš west ham se cijelo poluvrijrme branio i dobio penal.GREENDWOOD zabija brz gol ali svi su se igraći previše umorili i nisu imali sange da daju još jedan gol. i da je bilo 2 1 opet od lestera nebi smjeli izgubit ako misle u LP tako da dobar rezultat po MU i čelzi vrlo vjerovatno može izgubit i protiv liverpoola i iduću protiv Wolwehamptona
6 0
public_agent
Panjevi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi