Manchester United bez problema do pobjede protiv Partizana

Crveni đavoli slavili sa 3:0

Manchester United bez problema do pobjede protiv Partizana

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda večeras su na svom terenu pobijedili Partizan sa 3:0 u okviru četvrtog kola grupne faze Evropske lige.

Crveni đavoli su opravdali ulogu favorita protiv Partizana i na kraju zasluženo stigli do pobjede. United je poveo u 22. minuti kada je majstorski pogodak postigao Greenwood na asistenciju Rashforda.

U 33. minuti na semaforu je bilo 2:0 za domaći tim. Grešku odbrane gostiju iskoristio je Martial koji se poigrao s igračima Partizana i zatim lagano poslao loptu u mrežu Stojkovića.

Posao u ovoj utakmici bio je završen početkom drugog poluvremena. Manchester United je odigrao sjajnu akciju, a na kraju lopta stiže do Rashforda koji ju je zakucao u mrežu Parizana za konačnih 3:0.

U ovoj grupi Manchester United je prvi sa deset bodova, dok drugoplasirani AZ Almaar ima dva boda manje. Partizan je treći sa četiri, a Astana posljednja bez bodova.

Dosta uzbudljivo bilo je u grupi I. Oleksandriya je uspjela izvući remi protiv St. Etiennea iako su gosti vodili sa 2:0 golovima Khazrija i Camare. No, remi domaćem timu u samom finišu donijeli su Bezborodko i Zaderaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gent je odigrao sjajan meč u gostima protiv Wolfsburga i slavio sa 3:1. Wolfsburg je poveo golom Joao Victora, ali su gosti u drugom dijelu došli do preokreta. Golove za Gent postigli su Yaremchuk, Depitre i Ngadeu-Ngadjui.

Gent je prvi u ovoj grupi sa osam bodova, dok Wolfsburg na drugom mjestu ima dva boda manje. Zatim slijede St. Etienne i Oleksandriya sa po tri boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi