Slavlje na Old Traffordu: Vrijedna "trica" Uniteda

Savladali Brighton

Slavlje na Old Traffordu: Vrijedna "trica" Uniteda

Haris Zilić

Manchester United je večeras obradovao svoje navijače, ali dobro su se namučili.

U zaostaloj utakmici 18. kola Premiershipa Crveni đavoli su savladali Brighton sa 2:0.

Presudio je trenutak iz 51. minute kada je Ronaldo pogodio za 1:0, a minut nakon toga Dunk je dobio crveni karton pa su gosti ostali sa igračem manje.

Prvo poluvrijeme Brighton je igrao sjajno imao nekoliko dobrih prilika, ali raspoloženi De Gea je najzaslužniji zašto se mreža Uniteda večeras nije zatresla.

I sa igračem manje u nastavku Brighton je imao dvije dobre prilike, ali prečka i De Gea spašavaju domaćine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je Fernandes pogodio za 2:0 u šestoj minuti sudijske nadoknade i United je upisao vrijedna tri boda s kojim se vratio na četvrtu poziciju sa 43 boda, dva više od West Ham Uniteda i četiri više od Arsenala, ali čak i tri utakmice više imaju od Topnika iz Londona.

Sa druge strane Brighton je ostao zacementiran u sredini tabele na devetoj poziciji sa 33 boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...na kraju se 5 minuta brane protiv ekipe koja ima 10 igraca na terenu,a drugi gol zabise nakon cistog faula koji su napravili nad igracem Brightona,ali ne smije to sudija da svira jer je pozicija za centarsut i moguce izjednacenje.
2 18
user1621626775
Protiv neugodnog Braitona vazna 3 boda, s obzirom kako Mancester tjesno igra a kako im je vecerasnji protivnik u zadnje vrijeme dobra ekipa dosta.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi