Transfer koji će u januaru izazvati zemljotres: Bruno želi da ide, a na Old Traffordu će da slave!

Cifra koju je malo ko očekivao

Transfer koji će u januaru izazvati zemljotres: Bruno želi da ide, a na Old Traffordu će da slave!

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Prije nekoliko dana engleski mediji počeli su špekulisati o tome da će Bruno Fernandes već u januaru napustiti Manchester United, a čini se da se tu nešto zaista ozbiljno dešava. Portugalcu je preko glave onog što se dešava na Old Traffordu, a sada je svima jasno i zašto United nema ništa protiv njegovog odlaska.

Bruno Fernandes je dobio kapitensku traku od Erika ten Haga, ali u posljednje vrijeme je na meti žestokih kritika zbog svojih lošijih izdanja, a pojedini navijači Uniteda čak su tražili da se Portugalcu oduzme kapitenska traka.

Jasno je da Bruni itekako teško padaju sve kritike koje dobija već nekoliko sedmica, a scena iz tunela nakon poraza Manchester Uniteda protiv Kopenhagena to je najbolje pokazala.

Engleski mediji pišu da je Bruno Fernandes umoran od silnih kritika i priča da mu se treba oduzeti kapitenska traka što je nedavno izjavio i legendarni veznjak Crvenih đavola, Roy Keane, u jednoj emisiji.

Iako se činilo da je riječ samo o špekulacijama čini se da odlazak Brune Fernandesa već u januaru više nije toliko nemoguća misija.

Oglasi

Fernandes na stolu ima ponude nekoliko klubova iz Saudijska Arabije koji će učiniti sve samo da dovedu Portugalca, a pregovori su navodno već počeli jer je i Bruno pokazao interes za odlaskom u "obećanu zemlju".

Ono što je mnoge iznenadilo jeste da se United nije oglašavao na ovu temu kako bi demantovao špekulacije što su inače često radili, no jasno je sada i zbog čega se to dešava.

Manchester United takav novac ne može odbiti, Saudijci pomjeraju granice

The Sun navodi da u Manchester Unitedu nemaju ništa protiv odlaska svog kapitena jer su svjesni da će od tog transfera zaraditi pravo bogatstvo koje nijedan evropski klub sigurno neće ponuditi za Fernandesa.

Spominje se cifra od oko 100 miliona eura koliko su Al Nasr, Al Ittihad i Al Hilal spremni da plate za transfer ovog 29-godišnjaka, a u Unitedu su spremni da prodaju Brunu i novac ulože u neko novo pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, najbliži dogovoru je Al Nassr u kojem nastupa Cristiano Ronaldo koji nagovara Brunu da mu se pridruži u klubu iz Riyadha.

Sigurno je da nas čeka itekako uzbudljiv zimski prelazni rok, a kako stvari stoje Saudijska Arabija će ponovo biti glavna destinacija za mnoge fudbalere iz Evrope.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi