Bomba iz Engleske: Zidane ubrzo preuzima Manchester United, poznato i prvo pojačanje koje dovodi

Tvrde engleski mediji

Bomba iz Engleske: Zidane ubrzo preuzima Manchester United, poznato i prvo pojačanje koje dovodi

E. Oštraković

Kako prenose mediji iz Engleske dani Erika ten Haga na klupi Manchester Uniteda su odbrojani, a poznato je i ime njegovog nasljednika.

Prema njihovim tvrdnjama to će biti Zinedine Zidane, a već je navodno poznato i prvo veliko pojačanje koje će dovesti.

POjačanje će biti zamjena za Sancha koji će u januaru napustiti Manchester United jer ne želi da bude u klubu nakon svega što se desilo.

Manchester United se nalazi na dnu u svojoj grupi u Ligi prvaka sa samo jednom pobjedom u četiri odigrane utakmice.

Prije nekoliko dana su na šokantan način izgubili u gostima kod Kopenhagena sa 4:3, iako su imali vodstvo od 2:0 i 3:2.

Zidane je bez posla od 2021. godine kada je imao svoj drugi mandat na klupi Real Madrida i njegov angažman u Manchester Unitedu bio bi debi za njega u Premiershipu.

Oglasi

Jedan od igrača koji bi profitirao dolaskom Zidanea je sasvim sigurno Raphael Varane jer je već sarađivao sa njim u Real Madridu.

Jedan od grača koje mnogo cijeni Zidane jeste Rodrygo i očekuje se da će upravo on biti prvo pojačanje za Francuza u Manchester Unitedu.

Real Madrid je htio prodati Rodryga pred početak sezone i tražili su 100 miliona eura, ali niko nije ponudio taj novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je nedavno potpisao novi ugovor sa Real Madridom koji ga za ovaj klub veže do 2028. godine.

U tom ugovoru nalazi se i klauzula po kojoj ne može klub napustiti ispod milijardu eura, ali obzirom da bi imao šansu da radi sa Zidaneom, lako bi Rodrygo mogao nagovoriti čelnike Real Madrida da ga puste da ide.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Zidane je sve, samo nije budala.
0 0
NKZ1922
Laž, laž, laž. Prestanite izvlačiti "vijesti" iz guzice. Ovo je rasvijetljeno prije godinu dana, Zidane ne želi posao u Engleskoj!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi