Erik ten Hag nakon debakla iz Manchester Uniteda tjera momka kojem je dao samo 23 minute na terenu

Sunarodnjak će mu platiti cijenu

Erik ten Hag nakon debakla iz Manchester Uniteda tjera momka kojem je dao samo 23 minute na terenu

Eldar Ganibegović

Manchester United pravi jako loše rezultate (i) ove sezone. Sinoć su Crveni đavoli poraženi u Danskoj, a dan nakon toga stižu vijesti o prvom višku u ekipi Erika ten Haga.

Poslije četiri kola Lige prvaka Manchester United ima samo tri boda. Sreća je da Copenhagen i Galatasaray imaju tek po četiri, pa još živi nada za plasmanom u osminu finala.

Sinoć su Crveni đavoli gostovali kod Copenhagena u Danskoj i u jednoj ludoj utakmici sa sedam golova, crvenim kartonom i dva penala doživjeli poraz.

Ukupno u sezoni na 17 utakmica Manchester United ima čak devet poraza. Ne može to zadovoljiti nijednog navijača ovog velikana, a niti nikoga u klubu.

Dok neki traže smjenu trenera Erika tne Haga, on je odlučio da krivca pronađe u sunarodnjaku. Dan nakon poraza u Danskoj, dolazi vijest kako se Ten Hag odlučio zahvaliti Donnyju van de Beeku.

Oglasi

Nizozemski fudbaler više nije u kalkulacijama 53-godišnjeg tehničara i na korak je da napusti Old Trafford. On je doveden u ljeto 2020. iz Ajaxa za 39 miliona eura

Ove je sezone u dresu Crvenih đavola odigrao samo 23 minute i to krajem septembra u dva vezana meča protiv Crystal Palacea, od čega samo tri minute u Premier ligi.

Poslije toga je Manchester United igrao još osam utakmica, na šest nije bio u konkurenciji, dok je dvije gledao s klupe za rezerve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanjima engleskih medija, Manchester United ga se želi riješiti na zimu. Najradije bi da ga prodaju, no i posudba dolazi u obzir. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti