Manchester United doživio još jedan žestok udarac
(Foto: EPA)

Chevrolet neće produžiti ugovor

Manchester United doživio još jedan žestok udarac

M. Šljivak

Manchester Unitedu nikako da krene.

Crveni đavoli iz godine u godinu prolaze kroz teške periode. Rezultati su izuzetno slabi, titule su daleko, ali je zbog bogate prošlosti tim sa Old Trafforda bio izuzetno privlačan za sponzore.

Tako je 2012. godine United potpisao sedmogodišnji ugovor sa Chevrletom, koji se obavezao da će od 2014. godine isplatiti čak 410 miliona funti kako bi dobio poziciju glavnog sponzora na dresu.

Međutim, ovaj automobilistički gigant neće nastaviti saradnju sa Unitedom. Odlučili su da se po isteku ugovora 2021. godine povuku, jer su rezultati koje postiže tim iz Manchestera razočaravajući.

"Činjenica je da je Chevrolet preplatio ugovor. To su znali od samog starta, a takav ugovor više nikada neće napraviti", saoštio je engleskim medijima izvor blizak ovoj kompaniji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako će United ostati bez desetina miliona funti na godišnjem nivou. Ugovor sa Chevroletom bio je najvrjedniji u Engleskoj, daleko ispred svih ostalih.

Potraga za novim sponzorom je već počela. Ipak, teško je vjerovati da će iko dati ogroman novac, posebno ako rezultati Crvenih đavola i dalje budu očajni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Glupost cista i da ne produze saradnju kineske trvtke ce se otimat za united i liverpool united je najpopularniji tim najpraceniji na drustvenim mrezama i tim koji prodaje najvise dresova. Sponzore ne zanimaju tolko ni rezultati neg samo novac inace ovo mi je isprico izvor blizak sa kineskim milijarderima. Pisite o wanda nari seksi fitnes trenericama kinsey prsatoj plavusi koja obara muskarce to su vijesti vezane za sport ali i jedino tacne.
2 4
Zoilomas
Hvala bogu, nosi onaj grozni logo s majice,
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi