Ten Hag je jasno kazao na kojoj poziciji je pojačanje itekako potrebno

Manchester je trenutno na petoj poziciji

Ten Hag je jasno kazao na kojoj poziciji je pojačanje itekako potrebno

Samir Mlaćo
Manchester United će danas od 13:30 sati odmjeriti snage sa Wolverhamptonom.

Crveni đavoli se nadaju tri boda, a trener Erik Ten Hag jasno je istakao na kojoj poziciji je njegovom timu neophodno pojačanje.

Radi se o poziciji napadača, jer je odlaskom Cristiana Ronalda ostalo upražnjeno mjesto.

Potrebni su nam dobro igrači, ne samo oni koje će biti tu samo kao broj. Potrebni su kvalitetni igrači. Želimo da imamo takmičenje za svako mesto u timu, potrebno je da znamo da možemo imati drugačija rješenja. Tražimo pravog igrača za napad“, rekao je Ten Hag.

U Manchesteru trenutno imaju limitiran budžet s obzirom da su proteklog ljeta potrošili čak 220 miliona funti.

Jedna od opcija, kako navode engleski mediji, je sjajni nogometaš Lyona, Gusto, koji iza sebe ima zaista sjajnu polusezonu.

Oglasi

Upravo on će biti prva meta Manchester Uniteda, te će Ten Hag uložiti napore da ga dovede pred početak naredne sezone.

Kako navode engleski mediji Lyoy će za svog nogometaša tražiti oko 35 miliona eura, a Manchester United nije jedini tim koji ga želi.

Naime, Newcastle također ima ambicije da dovede ovog sjajnog mladog nogometaša, a ostaje da vidimo gdje će on nastaviti svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svakako da će odabir kluba biti dosta važan za njega. Manchester United je u procesu koji bi mogao trajati nekoliko sezona, dok je Newcastle počeo da liči na klub koji je nekada harao Premiershipom.

United je trenutno na petom mjestu Premier lige sa 29 osvojenih bodova. Lidersku poziciju drži Arsenal.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi