Unitedov "popravljeni" stroj i večeras je bio na djelu, ali o potezu Varanea će se dugo pričati

Crveni đavoli ubjedljivi protiv Foresta

Unitedov "popravljeni" stroj i večeras je bio na djelu, ali o potezu Varanea će se dugo pričati

Admin Čaušević

Manchester United je nastavak sezone počeo ubjedljivom pobjedom nad Bottinhgam Forestom uz još jedno briljantno izdanje Marcusa Rashforda. Konačan rezultat glasio je 3:0.

Crveni đavoli su riješili sve u razmaku od nekoliko minuta. Šumare je načeo Rashford u 19. minuti poslije lijepe kombinacije nakon kornera.

Christian Eriksen je poslao prizeman centaršu, a Rashford je zaletio na loptu i zakucao je u mrežu. Prelijepu kombinaciju pogledajte ovdje.

Tako je sjajni Englez stigao do gola na Old Traffordu na petom uzastopnom meču i već sada je na boljem učinku nego u cijeloj prošloj sezoni Premiershipa.

Odlični ofanzivac igra zaista fantastično u posljednje vrijeme, može se reći da je sanirao sve svoje probleme i najvažnije je napadačko oružje svog tima.

Oglasi

Rezultat se promijenio tri minute kasnije, ovaj put u strijelce se upisao Anthony Martial za 2:0 što je ujedno bio i rezlutat prvog poluvremena.

Nastavak je donio rutinsko odrađivanje posla za domaćina. Posljednji gol na meču viđen je u 87. minuti kada je zabio Fred na asistenciju Casemira.

Inače, veliko priznanje za večerašnji nastup pripada i Raphaelu Varenu koji je prije desetak dana igrao finale Svjetskog prvenstva.

Iako je bio upitan i za veliko finale Varane je večeras protiv Foresta bio starter i na terenu je proveo 77 minuta kada ga je zamijenio Harry Maguire.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S ovom pobjedom Untied je stigao do svog 29. boda te je u ozbiljnim kombinacijama da izbori Ligu prvaka do kraja sezone.

Boxing day izabranici Erika Ten Haga su odradili odlično, a naredni meč će igrati protiv još jednog davljenika. U subotu posljednjeg dana ove godine gostovat će Wolverhamptonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Rashford je mašina postao,Eriksen suvisno i pricati ,Malacia opet dobar,Varane top,Casemiro najbolji defanzivni vezni...top ovo izgleda
7 0
Eno30
Bravo United svaka ćast
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi