Na Old Traffordu četiri gola, tri crvena kartona i preokret Uniteda za polufinale

FA kup

Na Old Traffordu četiri gola, tri crvena kartona i preokret Uniteda za polufinale

E. Škorić

Dosta uzbudljivo bilo je u nedjelju na Old Traffordu gdje je Manchester United sa 3:1 savladao Fulham u četvrtfinalu FA kupa.

Crveim vragovima pripala je uloga favorita, ali uz dosta problema je domaćin danas ostvario pobjedu i zakazao polufinale na Wembleyju za otprilike mjesec dana protiv Brightona.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, a prava uzbuđenja dogodila su se u drugom poluvremenu, počevši od gola Aleksandra Mitrovića u 50. minuti.

U 65. minuti De Gea je fantastičnom odbranom spriječio Mitrovića da postigne drugi gol i možda riješi pitanje pobjednika, a na drugoj strani Jadon Sancho promašuje zicer.

I onda u 72. minuti potez Williana za direktan crveni karton i penal u korist domaćih, a Bruno Fernandes je bio precizan za 1:1. Brazilac je rukom spriječio gol Uniteda na gol-liniji, barem tako smatraju sudije. Da stvar za goste iz Londona bude još gora, Mitrović je imao verbalni obračun sa sudijom Kavannaghom, kojeg je potom i fizički napao, pa je isključen.

Oglasi

S dva igrača manje Fulham nije imao puno šansi, pa je vrlo brzo Sabitzer postigao gol za potpuni preokret i pobjedu Uniteda. Sve je potvrdio duboko u nadoknadi Fernandes drugim golom za konačnih 4:1.

Još je kasnije isključen Silva na klupi Fulhama, koji je, mogli bismo reći, sam sebe danas savladao.

Naravno, žaliće se gosti na sudijske odluke, bili su jako bijesni zbog penala i isključenja Williana, no to im sada ništa neće pomoći.

United se sprema za završnicu FA kupa i protiv Brightona će se boriti za finale, a pobjednik tog duela će u finalu na Wembleyju igrati protiv pobjednika duela Manchester City - Sheffield United.

Polufinalni mečevi na programu su 22. i 23. aprila, a finale najstarijeg nogometnog takmičenja na programu je tek 3. juna. Svi ti mečevi igraće se na Wembleyu u Londonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Cigani opet na djelu sa sudijama.
3 0
Eno30
Ludnica na utakmici bravo Manchester na pobjedi, a Fulhamu vise srece drugi put. Mitrovica treba kazniti zestoko da zna da ovo nije srbijanska liga da se onako ne ide na sudiju
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi