Fantastičan derbi na Old Traffordu i pobjeda Liverpoola protiv najvećeg rivala

Redsi slavili sa 4:2

Fantastičan derbi na Old Traffordu i pobjeda Liverpoola protiv najvećeg rivala

E. Čaušević

Manchester United i Liverpool večeras su odigrali odličan derbi, a na kraju su Redsi slavili sa 4:2 nakon preokreta.

Crveni đavoli i Redsi igrali su zaostali meč 34. kola Premiershipa i ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u odličnoj utakmici u kojoj smo na kraju vidjeli čak šest pogodaka.

United je odlično otvorio utakmicu i stigao do prednosti već u desetoj minuti. Bruno Fernandes je šutirao, a loptu je zakačio defanzivac gostujućeg tima Phillips i ona je završila u mreži za 1:0.

Međutim, do kraja prvog poluvremena Liverpool je uspio da dođe do potpunog preokreta na Teatru snova.

Gosti su u 34. minuti poravnali na 1:1. kada je Jota sjajno petom poslao loptu u mrežu Uniteda na asistenciju Phillipsa. U trećoj minuti nadoknade prvog dijela Liverpool je preokrenuo.

Alexander-Arnold je odlično centrirao s desne strane, a najbolje u petercu Uniteda snašao se Firmino koji postiže sjajan gol glavom za 2:1.

Oglasi

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme Liverpool je uspio da dođe i do trećeg gola. U centru pažnje ponovo je bio Firmino koji još jednom matira golmana domaćih i pogađa za 3:1.

Manchester United uspio je u 68. minuti da se vrati u meč u smanji na 3:2. Cavani je odlično uposlio Rashforda koji izlazi sam ispred golmana gostiju i šalje loptu u mrežu.

Samo tri minute kasnije odlična šansa za United da poravna na 3:3. U prilici je bio Greenwood koji je šutirao nakon odbijene lopt, ali jedan od igrača Liverpoola izbija loptu s gol linije.

Novu šansu domaći su imali u 78. minuti kada je Bruno Fernandes jako dobro pokušao iz slobodnjaka, ali lopta ide preko gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je pitanje pobjednika u ovoj utamici riješio u 90. minuti. Sjajnu kontru istrčao je Salah koji je bio neuhvatljiv za defanzivce domaćih, te je Egipćanin pogodio za konačnih 4:2.

Manchester United je ostao drugi sa 70 bodova, dok je Liverpool peti sa 60 bodova i ekipu Jurgena Kloppa očekuje velika borba za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Dragi navijaci uniteda pustite ove psihopate koji nemaju veze o fudbalu oni su pametniji od sudija vara itd cim mogu reci da je ono penal bio start Baillya druga stvar tabela sve govori Manchester je sebi osiguro drugo mjesto ili mjesto koje vodi u ligu prvaka i na to sve igraju finale liga evrope. A sta je Liverpol osiguro gdje su oni hocel igrat ligu prvaka iduce godine. Zato navijaci Uniteda pustite ove bolesbike neka blebucu sta hoce ovom Imperatoru mama dala opet tlf izaso malo iz misije rupe napiso koji komentar pa ce se opet sakriti pod suknju mame
11 15
IMPERATOR
Sad se pokazalo zašto su kukavice i drugi put pokušali otkazati/odgoditi utakmicu ali ovaj put bezuspješno. Vi njima bušite gume na autubusu a oni ce vama bušiti golmana.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi