Legenda Manchester Uniteda o porazu za pamćenje: "Nestao bih na nekoliko mjeseci..."

Meč o kojem će se dugo pričati

Legenda Manchester Uniteda o porazu za pamćenje: "Nestao bih na nekoliko mjeseci..."

S. Mlaćo
Dugo će navijači Manchester Uniteda pamtiti jučerašnji dan. Liverpool ih je nadigrao sa čak 7:0, ponizio i održao pravu nogometnu lekciju.

Bolan je to udarac za Manchester koji je ove sezone igrao sjajno, a jučer je doživio poraz za pamćenje.

Svjesni su toga svi koji vole Crvene Đavole, a legendarni kapiten Crvenih Đavola Roy Keane bio je veoma iskren.

"Šokantan dan. Gol odmah nakon poluvremena, sve je bilo riješeno. Stariji igrači nisu pokazali liderske vještine. Golovi koje su dali su bili šokantni. Težak dan za United. Hvala bogu, nikada nisam bio dio ekipa koja je poražena toliko igrajući za United. Igračima će biti neugodno, ali kada je postalo teško, nestali su“, rekao je Keane.

Liverpool i Manchester su veliki rivali, poraz je zato još bolniji.

"Kada tako primiš golove, moraš da pokažeš neku vrstu ponosa, borbe, duha, oni nisu pokazali ništa od toga. Da me nadigraju 6:0 ili 7:0, otišao bih krijući se. Nestao bih na nekoliko mjeseci. Stvarno je neugodno“, dodao je Keane.

Oglasi

Poštovanje prema Manchesteru pokazao je trener Liverpoola Jurgen Klopp za što je zaslužio sve pohvale.

Upravo je Klopp bio u centru pažnje nakon završetka utakmice dok su igrači išli od tribine do tribine kako bi proslavili veliku pobjedu nad ljutim rivalima.

Poznato je da i Klopp tradicionalno veoma srčano slavi pobjede svog tima nakon utakmica, te su navijači to i sinoć tražili od njega, ali je njemački stručnjak uspio da ih iznenadi i pokazao je da to neće gledati.

Mnogi vjeruju da je Klopp to uradio iz poštovanja prema Manchester Unitedu i da nije htio da još svojim slavljem prisjeda na muku gostima s Old Trafforda, te je ovim potezom oduševio fudbalsku javnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako su ga navijači dozivali i tražili od njega da na svoj način proslavi s njima pobjedu on je samo odmahnuo rukom i poručio da od toga nema ništa, ali je bilo jasno na njegovom licu koliko je presretan zbog pobjede u velikom derbiju.

Liverpool je ovom pobjedom došao do petog mjesta i uključio se u borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka i ima samo sedam bodova manje od Manchester Uniteda koji je treći na tabeli.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi