Ten Hag urlao na svog igrača u 87. minuti prijateljske utakmice: "Šta to, dovraga, radiš?"

Ništa ne prepušta slučaju

Ten Hag urlao na svog igrača u 87. minuti prijateljske utakmice: "Šta to, dovraga, radiš?"

Edmir Škorić

Sudeći prema prvim pripremnim utakmicama, dolazak Erika ten Haga bit će pravi pogodak za Manchester United.

Ten Hag je ovog ljeta imenovan za novog trenera Crvenih vragova nakon još jedne neuspješne sezone. Na mjestu trenera je zamijenio Ralfa Rangnicka, a bivši trener Ajaxa je već u prvim danima nametnuo svoj režim rada i doslovno razdrmao uspavane zvijezde Uniteda.

Njegov tim danas je pobijedio Crystal Palace s 3:1 u još jednoj pripremnoj utakmici na predsezonskoj turneji u Australiji. Strijelci za United bili su Martial, Rashford i Sancho i to je treća uzastopna pobjeda Uniteda. Na prethodna dva meča protiv Liverpoola i Melbourne Victoryja dali su po četiri gola.

Iako se radi o pripremnim utakmicama za koje treneri vole reći da su u istima rezultati u drugom planu, Ten Hag ništa nije prepuštao slučaju, pa je svih 90 minuta pored aut linije davao savjete i upute svojim igračima.

U jednom momentu pred kraj meča, u 87. minuti, urlao je na svog nogometaša, što se može čuti i na jednom snimku. "Šta to, dovraga radiš?", vikao je Ten Hag jednom od igrača dok je njegov tim vodio 3:1.

Neki fanovi na Twitteru vjeruju da je Ten Hagova poruka bila usmjerena na 19-godišnjeg veznog igrača Charlieja Savagea, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu da osvježi stvari. Ali drugi vjeruju da je golman David de Gea bio njegova "žrtva" nakon što je ispucao loptu umjesto da krene s kreiranjem akcije od odbrane.

Ten Hag, u međuvremenu, uživa u izazovu vodeći tako veliki klub kao što je Manchester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pravi je izazov vratiti ih tamo gdje pripadaju. Motivisan sam da to uradim. Želim da pobjeđujem u svakoj utakmici i nije mi važno ko je protivnik. To je ono što zahtijevam od svakog igrača i to je ono što mora da bude u genima Manchester Uniteda", kazao je Ten Hag.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Otkaz do decembra. Kvota 1,05
5 7
Eno30
Bravo Ten Hage cestitam United je napravio najbolji potez sto je vas doveo za trenera. Mislim da ce te vi napraviti ekipu koja se moze boriti za teofeje. Cestitam Unitedu na pobjedi
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi