Spremna "zimska" lopta za Premier ligu: Očigledno je kojim je modelom inspirisana
Foto: FootyHeadlines

Tu je i "T90" logo

Spremna "zimska" lopta za Premier ligu: Očigledno je kojim je modelom inspirisana

Portal FootyHeadlines.com došao je do slika nove lopte koju je Nike spremio za zimske mjesece u engleskoj Premier ligi.

Riječ je o sasvim novom modelu - Nike Premier league Merlin Hi-Vis lopti, baziranoj na ragularnom modelu lopte za tekuću sezonu. Ipak, "zimska" lopta dolazi u novoj, "drečavijoj" kombinaciji boja.

Čim vide slike nove lopte za Premier ligu, ljubitelji engleskog fudbala će vidjeti kojim je modelom njen izgled inspirian, a logo "T90" je samo dokaz za to.

Naime, jasno je da je nova lopta inspiriana modelom Nike T90 Aerow koji se u Premiershipu koristio od 2004. do 2008. godine. Lopta je to koje se mnogi sjete kada posmisle na Thierryja Henryja i njegove dane u Arsenalu. I samom Henryju se "sviđala" ta lopta, pa je u prvoj sezoni kada je uvedena postigao 25, a u drugoj 27 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Razlika je što na novoj lopti nema plavih krugova, ali su plavi detalji tu.

Podjseća nova lopta i na nešto mlađi model, Nike T90 Ascente koja se u Premiershipu koristila u sezoni 2009-2010.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yossarian
Želiš li djevojku za jednu noć? Nađi vijest o Arsenalu na sportsport.ba i komentatora sa nick-om Gazija. To je zapravo Mia Khalifa koja u pauzama snimanja kaki na vijestima o Arsenalu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi