Ronaldo izazvao vulkan u Manchesteru, sada se oglasio i sam klub

Nakon što je rekao svašta

Ronaldo izazvao vulkan u Manchesteru, sada se oglasio i sam klub

Esmer Oštraković

Nakon što je sinoć uzdrmao nogometnu javnost sa intervjuom koji je dao, Cristiano Ronaldo je i danas glavna tema u svijetu sporta. Ronaldo je u intervjuu koji je dao novinaru Piersu Morganu, bez dlake na jeziku kritikovao Manchester United i trenera ove ekipe, Erika ten Haga.

Intervju je trajao čak devedeset minuta, a u cijelosti će biti prikazan u srijedu ili u četvrtak. Do ovog trenutka su objavljeni tek pojedini dijelovi, ali su itekako uzdrmali sve u Manchester Unitedu.

Odlučio je Ronaldo da govorio o svemu i to jako direktno i bez dlake na jeziku, a bio je žestok oko svega što mu se dešava u klubu.

Nije se dugo čekalo na prvu reakciju iz Manchester Uniteda, te su oni odlučili da se oglase putem svoje zvanične stranice.

"Manchester United bilježi da je Cristiano Ronaldo imao medijski nastup. Klub će razmotriti svoj odgovor o svemu nakon što se utvrde potpune činjenice. Naš fokus ostaje na pripremama za drugi dio sezone. Nadamo se da će povezanost kakvu smo imali između navijača, stručnog štaba i igrača nastaviti da bude na visokom nivou", stoji u kratkom saopštenju Manchester Uniteda.

Oglasi

Navodno je već obavljen razgovor čelnika Manchester Uniteda i Erika ten Haga, te Ronalda čeka ogromna kazna, ali i to da će u januaru morati napustiti klub, htio on to ili ne.

Takve riječi se ne praštaju: Manchester United spremio nezapamćenu novčanu kaznu za Ronalda!

Ronaldo je očito svjestan da je odigrao svoje u Manchester Unitedu i da će vrlo vjerovatno klub nakon Svjetskog prvenstva raskinuti ugovor s njim iako će mu u tom slučaju morati isplatiti ogromno obeštećenje od oko 15 miliona eura.

Engleski mediji piši da su čelnici Manchester Uniteda itekako iznenađeni s onim što je Ronaldo očekivao i očito je da nisu ni sanjali da će Portugalac sve te stvari reći tako javno.

Također, pojedini mediji na Otoku objavili su da su u Unitedu već odlučili da kazne Ronalda zbog svega što je javno rekao i to će biti nezapamćena novčana kazna zbog jednog intervjua fudbalera.

Naime, Metro Sport objavio je da će Manchester United kazniti Ronalda sa čak milion funti zbog svega što je izjavio u intervjuu kod Morgana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da je Ronaldo jedan od najboljih sportista na svijetu i da ga ta suma neće previše pogoditi, ali iz Uniteda očito jasno žele da pokažu svojim igračima da se neke stvari ne trebaju otkrivati na takav način.

Ronaldo se već nalazi u Lisabonu gdje je otišao na okupljanje reprezentacije Portugala pred početak Svjetskog prvenstva i gotovo sigurno je već odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Imati Ronalda u ekipi a ne znati ga koristiti može samo glup klub
5 3
ZE072
Covjek objasnio svima sta se desava u klubu. Zbog cega kriti javnu tajnu?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi