Manchester United sklopio dogovor za zvijezdom Reala
Foto: EPA

James Rodriguez veoma blizu Old Trafforda

Manchester United sklopio dogovor za zvijezdom Reala

Prema posljednjim informacijama koje stižu sa Otoka, Manchester United je sklopio načelni sporazum sa zvijezdom Real Madrida, Jamesom Rodriguezom.

Naime, već neko vrijeme se špekuliše da bi odlični kolumbijski ofanzivni vezista mogao, ovog ljeta, pojačati redove Crvenih đavola, a sada se čini da su Manchester United i Rodriguez postigli dogovor.

I samom Jamesu Rodriguezu, čini se, ponestaje strapljenja u Madridu, s obzirom da se nije uspio izboriti za svoje mjesto u standardnih 11 kod Zinedina Zidanea, tako da je izgledno da je on u potrazi za novim klubom.

Pošto su Rodriguez i United došli do načelnog sporazuma, sada samo preostaje da engleski klub dogovori uslove transfera, odnosno visinu naknade sa Real Madridom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinhu je prijeko potrebno malo kreativnosti na sredini kako bi se United sljedeće sezone uključio u borbu za titulu u Premier ligi, tako da bi se James odlično uklopio u planove portugalskog stručnjaka.

Britanski mediji javljaju i da je Rooneyjeva budućnost na Old Traffordu sve nesigurnija kako se bliži zaključivanje dogovora sa Rodriguezom, te da bi Kolumbijac mogao potpuno izbaciti iskusnog Rooneyja iz ekipe. Kapiten Uniteda se, naime, već neko vrijeme muči da osigura svoje mjesto u postavi Manchester Uniteda pa su špekulacije o njegovom napuštanju ovog kluba sve učestalije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi