Premier liga objavila: Rekordan broj zaraženih koronavirusom!
Foto - EPA

Unatoč tome, prvenstvu će se normalno igrati

Premier liga objavila: Rekordan broj zaraženih koronavirusom!

E. Škorić

Kako koje testiranje ide, sve je gore.

Iz engleske Premier lige potvrdili su kako je 40 članova (igrača i osoblja) zaraženo koronavirusom nakon obavljenih testiranja od 28. decembra do 3. januara. Ukupno je provedeno 2295 testova.

Testiranje sedmicu ranije otkrilo je tada rekordnih 18 pozitivnih slučajeva, no sada znatno više, što je svakako zabrinjavajuće.

U Premier ligi uvjeravaju da će se takmičenje nastaviti i da će se sve normalno odvijati bez obzira na povećan broj zaraženih i bez obzira što je nekoliko utakmica u posljednje vrijeme odgođeno upravo zbog toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"S malim brojem pozitivnih testova u ogromnoj većini klubova, liga nastavlja da ima povjerenje u svoje protokole Covid-19, koje u potpunosti podržava vlada, kako bi se omogućilo igranje utakmica po rasporedu", navodi se u izjavi.

Smatra se da su Manchester City i Fulham pretrpjeli najviše pozitivnih rezultata. Cityjeva utakmica protiv Evertona 28. decembra je odgođena, dok su Fulhamovi mečevi protiv Tottenhama i Burnleyja također otkazani.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi