Weghorst se danas oprostio od navijača Bešiktaša, dolazi u Manchester

Posudba

Weghorst se danas oprostio od navijača Bešiktaša, dolazi u Manchester

E. Škorić

Nizozemski napadač Wout Weghorst karijeru će po svim prilikama nastaviti u Manchester Unitedu, pošto engleski velikan dogovara njegovu posudbu.

Očekuje se da će Nizozemac, čiji profil cijeni Unitedov menadžer Erik Ten Hag, doći u Premier ligu putem ugovora o posudbi, koji je navodno gotovo u potpunosti dogovoren između različitih strana.

Weghorst je ove sezone igrao u turskoj Super Ligi za Bešiktaš, a danas je postigao gol u 2:1 pobjedi nad Kasimpasom. Bio je to njegov osmi gol u prvenstvu, ukupno ih ima 10, a ima i četiri asistencije.

Nakon što je u 45. minuti pogodio protiv Kasimpase, Weghorst se oprostio od navijača Bešiktaša. Jasno se moglo čuti "bye bye" dok je pokazivao srce napravljeno pomoću prstiju.

Crveni vragovi tražili su kratkoročnu opciju do kraja sezone, nakon što je Cristiano Ronaldo raskinuo ugovor i potpisao za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Na kraju je Ten Hag odlučio da se ponudi ugovor njegovom sunarodnjaku koji je bio dvostruki strijelac u onoj čuvenoj drami protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Weghorst je inače igrač Burnleyja, a pretehodno je igrao za Wolfsburg, AZ, Heracles i Emmen.

Manchester United je u formi, igra sve bolje i bolje i nastavlja borbu za plasman u Ligu prvaka nakon očajnog početka sezone. Dolazak Weghorsta trebao bi dati dodatnu širinu u napadu gdje se sjajno u posljednje vrijeme snalaze i Marcus Rashford i Anthony Martial.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Je li ovo onaj papak što ga je Messi ugasio na svjetskom? Kakav debil.
0 5
Eno30
Ja sve citamo i ne mogu da vjerujem da United ovekve igrace zeli da dovede
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi