Ten Hag ne želi "prosječnog" napadača: Petorica igrača na listi mogućih zamjena za Cristiana Ronalda

Manchester United ništa ne prepušta slučaju

Ten Hag ne želi "prosječnog" napadača: Petorica igrača na listi mogućih zamjena za Cristiana Ronalda

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo iznenadio je sve odlukom da zatraži transfer ovog ljeta jer želi da napusti Manchester United.

Ronaldo je saopštio čelnicima kluba s Old Trafforda da želi nakon samo godinu dana da napusti Crvene đavole, te se nada da će oni prihvatiti ukoliko na adresu kluba dođe zadovoljavajuća ponuda.

Iskusni napadač prošle sezone bio je daleko najbolji igrač Manchester Uniteda, te je novi trener Erik ten Hag poručio da će itekako računati na njega, ali Ronaldo očito ima druge planove.

Portugalcu je teško palo što United nije uspio da izbori Ligu prvaka i njegov glavni cilj je da nađe klub s kojim će se takmičiti u LP i naredne sezone.

Zbog toga u Unitedu su počeli već raditi na tome da pronađu zamjenu za Ronalda kako bi ga bez problema mogli prodati ovog ljeta.

Engleski mediji objavili su da je Ten Hagova prva želja Antony iz Ajaxa kojeg itekako dobro poznaje jer ga je trenirao do ovog ljeta. Ovaj 22-godišnjak je pokazao da se radi o odličnom napadaču, a United je navodno već ostvario kontakte s njim.

Oglasi

Pored Antonyja na isti želja nalaze se još četvorica fudbalera. Tu je Paulo Dybala koji je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom i sigurno da bi bio odlično pojačanje.

Dybala se povezuje najviše s prelaskom u Inter, ali Argentinac ne želi da žuri s odabirom novog kluba. U sve se uključio sada i United i vidjet ćemo da li ćemo ovog igrača od nove sezone gledati u dresu Crvenih đavola.

Na ovoj listi nalazi se i napadač Evertona, Dominic Calvert-Lewin, koji već nekoliko sezona igra u odličnoj formi. Navodno, tu je i Robert Lewandowski koji ne krije da želi da ide iz Bayerna, ali navodno cilj mu je samo transfer u Barcelonu.

Ipak, očito je da će i Manchester United pokušati da se uključi u borbu za poljskog napadača iako situacija za njih nije baš obećavajuća.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mirror piše da se na listi mogućih zamjena za Ronalda nalazi i odlični italijanski napadač Gianluca Scamacca koji je prošle sezone zablistao u dresu Sassuola.

United itekako ima šanse da ga dovede u svoje redove, a interes za Scamaccu pokazao je još i Arsenal. Ukoliko United uspije da dovede nekog od navedenih igrača onda im odlazak Ronalda sigurno neće tako teško pasti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Jedino je Antoni realna meta mada je i on krilni napadač (vjerovatno će u tom slučaju ten Hag Rašforda vratiti na mjesto centralnog napadača). Levandovski će u Barsu, Skamaka je dogovorio sa PSŽ, dok je i Dibala realna meta mada nije klasični napadač nego polušpic, ali mislim da je njemu prioritet Italija ili Španija. Everton je prodao Ričarlisona, ako proda i Kalvert-Levina vjerojatno će ispasti iz lige pa mislim da neće riskirati...
2 0
Eno30
Ni sekunde se nemoj te razmisljat pustitega neka ide kako je dosao neki igraci se nisu vidjeli a prosle sezone briljirali. Samo iskreno katastrofa su osobe koje su zaduzene za pojacanja da dovedu. Konkurencija dovodi extra pojacanja, a vi zapeli oko de Jonga koji ne zeli uopste da napusti Barsu. Druga stvar odbrana je uzas pa ni sredina nista bolja i ako dovedete de Jonga opet je to pretanka sredina na osnovu konkurencije. Volim United godinama navijam za taj klub, ali ova politika oko transfera je uzas bacaju se pare na bezveze igrace samo da se eto moze reci da su doveli sta u zadnji cas
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi