Manchester United želi vratiti Zlatana Ibrahimovića na Old Trafford

Velika borba za Šveđanina

Manchester United želi vratiti Zlatana Ibrahimovića na Old Trafford

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović u januaru će se nejvjerovatnije vratiti u Evropu nakon što mu istekne ugovor s LA Galaxyjem.

Ibrahimović je u Galaxy stigao početkom 2018. godine iz Manchester Uniteda, te je u MLS-u postavio neke nove standarde. Iako ima već 38 godina još uvijek ne želi u penziju i spreman je čak da se vrati u Evropu.

Šveđanin se u posljednje vrijeme najviše povezuje s italijanskim klubovima Napolijem i Milanom, a tu je u priči i Bologna. No, Tuttomercato je objavio jutros da se u borbu za njegov potpis uključio i Manchester United.

Ibra je prije nekoliko mjeseci izjavio da bi se vratio u United ukoliko oni trebaju njegovu pomoć, a i sam Ole Gunnar Solskjaer je potvrdio da nema ništa protiv toga ukoliko se Ibrahimović nije šalio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Unitedu ove sezone ne ide baš najbolje, a veoma su oslabljeni na poziciji napadača nakon odlazaka Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza. Čini se da na Old Traffordu ozbiljno razmatraju mogućnost da vrate Ibrahimovića, a da li će se to i desiti saznat ćemo početkom 2020. godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi