Mancini: Cilj nam je osvajanje Evropskog prvenstva i to ne krijemo

Jasna poruka selektora Italije

Mancini: Cilj nam je osvajanje Evropskog prvenstva i to ne krijemo

E. Čaušević

Reprezentacija Italije večeras igra u Rimu protiv selekcije Grčke meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani nakon šest odigranih kola imaju 18 maksimalnih bodova i u slučaju da večeras savladaju Grčku osigurat će plasman na Evropsko prvenstvo tri utakmice prije kraja kvalifikacije.

Već sada je jasno da je Roberto Mancini odradio sjajan posao po dolasku na selektorsko mjesto Italije nakon šokantnog nastupa u kvalifikacijama za SP kada se Italija nije plasirala na završni turnir.

Mancini je imao težak zadatak da podmladi ekipu, ali je uspio ponovo da vrati Italijane u vrh. Selektor Italije pred večerašnji meč izjavio je da je ove selekcije osvajanje Evropskog prvenstva narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nećemo mnogo mijenjati sastav večeras. Nadam se da će Olimpico biti pun i da će navijači dati podršku igračima jer oni to zaslužuju. Sigurno da ima dosta novih stvari u našoj igri i ponovo smo tu u vrhu. Ipak, imamo još skoro godinu dana da usavršavamo našu igru i nije pogrešno reći da nam je cilj da osvojimo Evropsko prvenstvo", rekao je Mancini.

Top Komentari

Dobojlija
Tesko da ce Italija ista vise osvojiti,mozda dodju do polufinala EP ili SP I to je sve
0 1
adaStolac
Nemate vi kapaciteta za takve stvari. Nekada toti nije imao mjesta ni na klupi, a danas nemate takvog igraca ni u prvom sastavu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi