Mancinija zadesio isti problem kao Peteva
FOTO: EPA

Pred utakmicu u Litvaniji

Mancinija zadesio isti problem kao Peteva

H. Zilić

Selektora Italije Roberta Mancinija zadesio je isti problem kao i selektora BiH, Ivayla Peteva.

Fudbaler Freiburga, Vincenzo Grifo mora nazad u Njemačku prema pravilnicima o putovanju između država.

Njemačka je donijela pravilo da se ne smije putovati u određene evropske države tokom pandemije koronavirusa, a među njima je i Litvanija, gdje će Italijani gostovati u srijedu u trećem kolu kvalifikacija za SP u Kataru.

Zbog istog problema i naša selekcija je ostala bez Ermedina Demirovića, Grifovog saigrača iz Freiburga, koji se također morao vratiti u Njemačku, tako da neće selektoru Petevu biti na raspolaganju za duel sa Francuzima u srijedu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovome dodajmo da su Italijani lideri u svojoj grupi nakon dva odigrana kola sa šest bodova i gol razlikom 4:0. Savladali su Sjevernu Irsku sa 2:0 na svom terenu, a zatim i u Sofiji selekciju Bugarske također sa 0:2.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi