Mancini i danas žali za propalim transferom: Htio sam ga dovesti u City, 'ispalio' me u zadnji čas

De Rossi mu ostao samo pusta želja

Mancini i danas žali za propalim transferom: Htio sam ga dovesti u City, 'ispalio' me u zadnji čas

Selektor reprezentacije Italije Roberto Mancini otkrio je u razgovoru za Il Messaggero da i danas žali za jednim propalim transferom u vrijeme dok je bio trener Manchester Cityja.

Podsjetimo, Mancini je vodio City u periodu od 2009. do 2013. godine, a u to vrijeme je doveo nekoliko velikih imena evropskog i svjetskog fudbala kao što su Edin Džeko, Mario Balotelli ili Sergio Aguero.

Ipak, nije uspio da realizuje transfer Danielea De Rossija s kojim je, kako kaže, bilo sve dogovoreno.

"Proveli smo jednu čitavu noć u Rimu razgovarajući. Bilo je sve dogovoreno, ali on se povukao u zadnji čas. Nazvao me i rekao 'Ne mogu proći s tim'. Bio sam povrijeđen i ljut. Bilo je to baš davno, dok je Daniele bio na sredini karijere. On bi uživao. Smatrao sam ga ključnim fudbalerom", rekao je Mancini.

Podsjetimo, De Rossi je čitavu karijeru proveo i još uvijek provodi u dresu Rome iako su ga mnogi velikani željeli u svojim redovima.

Mancini: Cristiano Ronaldo ne igra dobro u Ligi prvaka kao ranije

Mancini smatra da Cristiano Ronaldo ne prikazuje partije kakve je ranije prikazivao u Ligi šampiona.

Podsjetimo, Juventus je prije nekoliko dana izgubio u gostima od Atletico Madrida sa 2:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, a Ronaldo je na terenu bio gotovo nevidljiv.

Svoje viđenje ove utakmice, ali i partija Ronalda, dao je Mancini.

"Juve - Atletico? Znaju da će to biti težak meč. Ne postoji magična formula za preokret, ali Juventus je vrlo iskusan tim koji se vratio prošle sezone nakon što je prvi meč od Reala izgubio 3:0".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ronaldo ne radi u Ligi prvaka stvari koje je radio u prošlosti, ali on je uvijek tu da radi velike stvari. Ide mu dobro u Seriji A. Po mom mišljeju on igra vrlo dobru sezonu", rekao je Mancini.

Inače, Juventus će sljedeće sedmice dočekati Atletico Madrid u revanšu osmine finala i na tom susretu će Stara dama svakako trebati dobru partiju prve zvijezde tima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi