Ponuda za ponudom: Šta će na kraju odlučiti Luka Jović?
Nevjerovatnu sezonu igra 21-godišnji napadač. Ona bi mu na kraju mogla donijeti veliki transfer, ali on za sada ne žuri nigdje (Foto: EPA)

Želi ga i Manchester City

Ponuda za ponudom: Šta će na kraju odlučiti Luka Jović?

M. Šljivak

Napadač Eintrachta iz Frankfurta imaće mnogo problema pri izboru novog kluba.

Ako se odluči napustiti redove njemačkog bundesligaša, pred Jovićem je zaista težak izbor, jer su za njegove usluge zainteresovani sve sami evropski velikani.

Među klubovima koji bi ga željeli dovesti su Barcelona, Real Madrid i Bayern, a sada se u igru za njegov potpis uključio i Manchester City.

City već mjesecima prati 21-godišnjeg napadača. Menadžer Građana Pep Guardiola vidi ga kao idealnog za svoj tim i naredio je da se Jović dovede na ljeto.

Međutim, ponude drugih ekipa su također impresivne. Jović može da bira gdje želi igrati i pred njim je, kako stvari stoje, zaista velika karijera.

Srbijanski fudbaler je trenutno ugovorom vezan za Benficu, ali Eintracht ima opciju otkupa za samo sedam miliona eura. To imaju namjeru iskoristiti, jer će od narednog transfera itekako profitirati.

Momak rođen u Bijeljini je ove sezone nezaustavljiv. Naprosto teroriše protivničke golmane i zabio je ukupno 21. pogodak u sezoni.

Konstantno stižu natpisi kako se Jović već dogovorio sa određenim klubom. Već je nekoliko puta završio u Bayernu, Barceloni ili Realu, ali on je još uviječ čvrsto na nogama i nemilosrdno zabija golove.

Njegova cijena na tržištu je 50 miliona eura i na kraju sezone će Luka odlučiti u kojem timu želi zaigrati.

Luka Jović: Razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju

Luka Jović najbolji je strijelac Bundeslige, te igra svoju najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri.

"Za mene je u ovom trenutku Eintracht sve, razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju. Uživam u fudbalu kao nikada prije. Klub me još nije zvanično otkupio od Benfice, ali ja se ovdje osjećam kao svoj na svome, a šta će biti u budućnosti to niko ne može da predvidi. Nemam ništa protiv da ostanem još koju godinu ovdje", rekao je Jović.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, priznao je da mu prija kada ga mediji povezuju sa najvećim evropskim klubovima.

"Meni svaki tekst o interesovanju velikih klubova o kojima mediji pišu prija, govori mi da radim svoj posao jako dobro. Ali, ništa više od toga. Na zemlji sam sa obje noge, prošao sam mnogo toga da bi mi medijski naslovi poremetili fokus", završio je Jović.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi