Mancini je utakmicu s Bosnom i Hercegovinom opisao s jednom riječju

Pred nastavak kvalifikacija

Mancini je utakmicu s Bosnom i Hercegovinom opisao s jednom riječju

A. Čaušević

Kvalifikacije za EURO 2020 se nastavljaju u junu, a Bosna i Hercegovina će odigrati mečeve protiv Finske i Italije. 

Robert Prosinečki će spisak igrača na koje će računati na dva gostovanja objaviti u ponedjeljak. Obzirom na uloženu žalbu još se čeka konačna odluka hoće li Miralem Pjanić konkurisati za duel s Azzurrima.

Utakmicu s Italijanima Zmajevi će igrati 11. juna na Allianz stadiumu u Torinu. Taj susret mogao bi odrediti daljni tok kvalifikacija u grupi J.

Italija će osim sa Bosnom i Hercegovinom igrati sa Grčkom. Te duele Roberto Mancini je opisao s jednom riječju nazvavši ih ključnim.

"Moj osnovni sistem je 4-3-3, ali tehnički potkovani igrači vam dozvoljavaju da držite loptu i da ostali igrači više idu naprijed. U obzir se mora uzeti i nesavršenost. U prostoru treba da napadaju svi, za protivnika je teže ako imaš više igrača u zoni gdje se nalazi lopta", rekao je Mancini o svom načinu igre te dodao:

"Protiv Portugala i Poljske smo propustili puno prilika, a u junu ćemo imati sedam dana prije Grčke i Bosne. Te utakmice su ključne."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Azzurri su u prve dvije utakmice ostvarili maskimalan učinak. U Udinama i Parmi savladani su Finska (2:0) i Lihtenštajn (6:0).

Mancini još uvijek nije objavio spisak igrača za junsko okupljanje, a očekuje se da to uradi za 10-ak dana kada završi Serije A. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi